11. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sörkjooksuks vali õiged jalatsid, riided ja aeg

Jooksmine on üks parimaid kaalulangetamise viise, kuid see on ka suurepärane vahend musklite kasvatamiseks.

Jooksmise käigus saavad kõige tugevama koormuse jala- ja istmikulihased, kuid jooksmine on kasulik ka kõhu- ning seljalihastele, tugevdades ühtlasi käsi ning õlgu.

Suvel on enese vigastamise risk joostes väiksem, sest lihased on juba treeningu alguses soojad, mistõttu tuleb vähem ette venitustega kaasnevaid pisaraid, rääkimata tõsisematest õnnetustest.

Varajane hommikuvalgus koos valgete öödega tähendab kokkuvõtlikult, et ööpäevas leidub sörgiks rohkem tunde. Suvine jooksmine ei nõu ka mingit erilist spordivarustust, tehes niigi odava spordiala harrastamise kõigile soovijatele veelgi taskukohasemaks. Põhivarustusse kuuluvad üksnes jooksutossud, sokid, lühikesed püksid ja t-särk.

Mõned nõuanded ohutuks, tervislikuks suvesörgiks:

Kui jooksed, ära joo - Suviti tekib paljudel kihk pärastlõunase grilli kõrvale õllepudel lahti korkida, kuid jooksmine ja alkohol ei käi kokku. Mitte kunagi.  

Riietus olgu kerge - Kuumad ilmad ei eelda erilist treeninguvarustust, kuid selle vähesegi valikul tuleks põhjalikult süüvida pakutava toote materjali ning tegumoodi. Tavaliselt ajavad õhuke t-särk ja jalanõud asja ära, kuid varahommikul või õhtul hilja ei pruugi ilmastikuolud nii soodsad olla, mistõttu kerge tuulejakk võiks ka riidekapis oma koha leida. Riietuse valikul eelista materjale, mis lasevad nahal hingata, sest nii väldid higi, niiskust ning ülekuumenemist. Jakk peab pakkuma kaitset tuule eest, kuid boonusena võiks ka vesistes oludes joosta lasta. Joosta ei soovitata keskpäeval, kui päike paistab lagipähe ja soojakraadid on laes.

Vali hoolikalt jalanõusid - Enamik jooksukingi suudab toime tulla igasuguste ilmastikuoludega, kuid kui kandsid sama paari talvel paksude sokkidega, siis võivad jalanõud suvel õhemate sokkidega jalas liiga suured tunduda.

Allikas: kaaluabi.ee

Autor: Signe Sillasoo, Sekretar .ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700