ÄP test: Vahemerelised maitsed Rotermanni kvartalis

Sel suvel on Rotermanni kvartal juba märksa rohkem elus kui eelmisel. Kinotaguse platsi on täitnud restoraniterrassid - mullusele Platzile on lisandunud Alter Ego, nobeda teeninduse ja sisuka menüüga Vahemere kööki pakkuv restoran. 

Kolmekümnekraadises kuumuses on Tallinna südamest tore leida vahemerelisi jooke ja sööke. Alustasime kergetest kokteilidest Tinto de Verano ja Mimosa, esimene on punane vein sidrunilimonaadiga, teine vahuvein apelsinimahlaga. Veinijook oli suur, külm, jäätükkidega, minu vahuveinijook aga toasoe ja tilluke.

Lohutasin ennast menüü lugemisega, tegin seda pikalt ja mõnuga. Oli, mille vahel valida. Kõigepealt suur hulk arendatud kooslusega tapas'eid ja eelroogi, siis fantaasiarikkad salatid ja supid, edasi korralikud pearoad, nagu aeglaselt küpsetatud seakülg ja tallekoot, ning lõpetuseks desserdid, millesarnaseid juhtub restoranidesse suhteliselt harva - lopsakad mängud veini, brändi, šokolaadi, cr?me anglaise ja puuviljadega.

Oli ka kala, mereande, võõramaiseid vorste, sinke ning erakordselt suur veinivalik. Lisaks nägi menüü kena välja, trükitud kaunis ja selges šriftis ning väärikate kaante vahele paigutatud.

Olime suhteliselt Hispaania-teadlik laudkond, üks lauakaaslane äsja Barcelonast saabunud, ja oskasime Alter Ego püüdlikkust Hispaania köögi eksportimisel vääriliselt hinnata. Paella de marisco sarnanes tõesti hiljuti Kataloonias sööduga, seda ka hinna poolest, mis oli Alter Egos sendipealt sama kui Kataloonia rannarestoranis, mille Michelini kuulus restoranigiid oli pidanud vääriliseks ära märkida.

Paellat süües hakkas meid huvitama, miks osa merekarpe pole oma karbipoolmeid küpsetamisel lahti lükanud ja mida peaksime nendega ette võtma. Kusagilt nagu mäletaks, et karbikeetmise õpetus käsib mitteavanenud karbid minema visata.

Jätsime need igaks juhuks söömata ja küsisime kelnerilt selgitust. See vaid naeratas lahkesti ning ütles, et tema küll vastata ei oska. Serveering oli igatahes kaunis - näpuloputuskausike ja koorikukausike. Hiidkrevettegi oli riisiroa peal ohtrasti.

Taimetoitlastel on Alter Egos põhjust rõõmustada, sest sealne kitsejuustu- ja tomatikook karamellistatud punase sibula ning rohelise salatiga on hiilgav vaheldus lõpututele seenerisotodele, millega peakokkade taimetoidualane fantaasia enamasti algab ja lõpeb.

Hea mälestus jääb ka keedetud minikaheksajalgadest, mille lisandiks olid keedukartulid, ning hummusest, mida ehtisid krõbeda paneeringuga kikerherned. Ka gazpacho jääb meelde, kuid pigem serveerimise kui maitse elegantsi poolest. Lõheprae parim osa oli fenkoli ja murulauguga maitsestatud kartulikoogilisand, kala ise kannatas paraku kuivuse käes.

Suvisel ajal on söögikohtade sisekujundust raske hinnata, sest saalid on tühjad ja näivad siis alati kõledad. Võib-olla sobib sügis Alter Egole paremini, praegu tundus ta mõnevõrra liialdatud püüdlikkusega modernset joont järgivat. Terrassid on aga kõikjal ühtemoodi, vahelduvad ainult päikesesirmide õllelogod: Alter Ego sirmidel on Puls, kõrvalterrassil Saku. Või oli see vastupidi?

Galerii

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Eesti Vabaõhumuuseum – ajal on lugu!

Rocca al Mares, Tallinna kesklinnast kõigest 15-minutilise sõidu kaugusel asub imeline paik – Eesti Vabaõhumuuseum. Ürituste korraldamiseks leiab siit erinevaid peo- ja seminariruume, kauni looduskeskkonna ning meeliülendavad maitseelamused.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara