USA televisioon õhutab kuulsusjanu  

UCLA teadlased leidsid, et viimase kümne aastaga on USA telesaadetes 9-11aastastele lastele propageeritavad väärtused oluliselt muutunud. Kui veel 10 või 20 aastat tagasi väärtustati heatahtlikkust ja ühtset kogukonda, siis nüüd on kõige tähtsamaks muutunud individuaalsed saavutused ja kuulsus.

Ajakirjas Cyberpsychology avaldatud uurimuse kohaselt oli aastail 1987 ja 1997 kuulsus kuueteistkümnest väärtusest koosnevas nimekirjas viieteistkümnendal kohal. Aastaks 2007 oli see aga tõusnud esimeseks. Samas heasoovlikkus, lahkus ja abivalmidus kukkusid 2007 aastaks teiselt kohalt kolmeteistkümnendaks, vahendasid ERRi teadusuudised.

"Ma olin vapustatud, eriti muudatustest, mis on toimunud viimase kümne aasta jooksul," ütles uuringu autor Yalda T. Uhls. "Kui uskuda, et televisioon on ühiskonna peegel, nagu mina seda teen, siis on Ameerika kultuur drastiliselt muutunud."

Kogukonnatunne ja gruppi kuulumine olid neli aastakümmet olnud kõige tähtsamateks televisioonis propageeritud väärtusteks, kuid aastaks 2007 olid need langenud esikümnest välja ja kukkunud üheteistkümnendale kohale. Teadustöö autorid usuvad, et selline kuulsusjanu õhutav teleprogramm võib olla üheks põhjuseks, miks nartsissism on ühiskonnas aina enam võimust võtnud. "Populaarsed telesaated on osa nartsissismi kasvu soodustavast keskkonnast, kuid need peegeldavad ka ühiskonda," ütles uuringu kaasautor ja UCLA professor Patricia M. Greenfield. 

Aastal 2007 moodustatud pingerea esiviisikusse kuulusid kuulsus, populaarsus, imago, majanduslik edu ning saavutustele orienteeritus. Kümme aastat varem moodustasid esiviisiku kogukonnatunne, heatahtlikkus, imago, traditsioonide väärtustamine ja enese aktsepteerimine. 

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

Strand SPA & konverentsihotell trumpab konkurendid üle rikkaliku kogemustepagasiga

Lääne-Eesti suurimal konverentsikeskusel on 25 aastat kogemusi ürituste korraldamises. See fakt saadab kindla sõnumi klientidele – võimekas ja usaldusväärne, professionaalne ja kvaliteetne. Just selline koostööpartner on Strand.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara