9. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

„Pigem loobun seksist kui iPhone`ist!”

Paljud taskutelefoniomanikud on aparaadist nii suurde sõltuvusse sattunud, et nõustuksid mobiili asemel loobuma seksist ja hambapesust ning soostuksid käima kasvõi paljajalu.

Kõige hullem moblasõltuvus on nutifoni kasutajail ning neist omakorda USA mobiilirakenduste valmistaja TeleNavi uuringu järgi iPhone`i omanikel – kui Android-telefoni ja Blackberry kasutajatest eelistab telefoni asemel terveks nädalaks hammastepesust loobuda 22% inimestest, siis iPhone`i omanikest on nõus jälgi hingeõhuga elama lausa 40%.

Tervelt kolmandik küsitletud ameeriklastest eelistab mobiiltelefonist loobumisele seksita elu, kusjuures seda kinnitanud küsitletuist 70% olid naised.

54% on taskutelefoni nimel valmis nädalaks maha jätma igasuguse sporditegemise (kusjuures iPhone`i omanikest arvab nii lausa 68%).

55% unustaks kohvijoomise, 63% šokolaadiga maiustamise ning 70% vägijoogid.

20% uuringuis osalenuist ei pea paljuks isegi nädal aega paljajalu käia, peaasi, et sidevahend talle taskusse alles jäetaks. Ka selles osas saab kinnitust iPhone`i omanike raskem sõltuvus – kingadeta patseeriks neist 43% Androidi-meeste 27 ja Blackberry 25% kõrval. Siinkohal on paslik märkida, et küsitlus tehti lämmis Californias, mitte Alaskal.

USAsse sattudes on tark ka meeles pidada, et nutifoniomanik teeb teise inimese hindamisel kaalukaid järeldusi just tolle mobiiltelefoni margi põhjal. Tavalise mobiili kasutaja peab ligimese moblat sedavõrd oluliseks ja märgiliseks kolm korda harvemini. Näiteks tulevast kallimat valides arvab koguni 83% iPhone`i omanikest, et sama marki telefon tähistab automaatselt partneri sobivust. Androidlastelgi on sama veendumus (70%), kuid Blackberry kasutajaist usub seda vaid 48%.

Telenav küsitles juulis tehtud uuringus 260 naist ja 254 meest.

 

Autor: Urve Vilk, Elmar Ots

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700