ÄP restoranitest: söögikoht nõudlikule maitsele

Päike lõõskas, Tartu Raekoja plats oli nii kuumaks köetud, et isegi kohvikute päikesesirmid olid longu vajunud. Truffe’i siseruumides oli natuke parem, arvasime tundvat isegi kerget vihjet jahutussüsteemi olemasolule.

Sellises kuumuses paelus meid kõigepealt ainult joogikaart, söögid võisid oodata. Kaart osutus erakordselt köitvaks. Ei, seekord ei huvitanud meid mitte veinid, kuigi ka nende valik on Truffe’is täiesti arvestatav. Ka mitte viinad, viskid ega konjakid, mille hulgast oleks võinud nii mõndagi põnevat leida. Sedapuhku olid need smuutid, jäätise- ja kannukokteilid, mis jäägitult tähelepanu köitsid.

Tasapisi on nii mõnegi söögikoha menüüsse hakanud kalli pudelivee, kohvi ja tee kõrvale ka muid mittejoovastavaid jooke ilmuma, aga Truffe’i suvejookide valik on märkimisväärselt suur.
Peale pudelivee ja pakimahla leidus seal oma maja filtreeritud vett jõhvikatega, värskelt pressitud apelsini- ja greibimahla, jää-cappuccino’t, maasika-arbuusismuutit ja mitut sorti jäätisekokteile. Ka alkoholiga kokteilid olid ennast kuumade ilmadega sobitanud: klassika kõrval pakuti aja- ja ilmakohast puuvilja-Margaritat, Eesti Suve ja Selle Suve Kokteili. Alkoholijoogid jäidki proovimata, aga maasika-arbuusismuuti oli võrratu, janukustutaja ja eelroog ühekorraga.

Uhkelt eksponeeritud tunnustused. Mitu aastat on Truffe korjanud kiitvaid hinnanguid ja esikohti igasugustel söögikohakonkurssidel, nii Hõbelusikal kui ka Eesti Maitsete koostatud pingereas. Et tegijad on saavutatu üle uhked, võib menüüstki näha – seal on muidu kulisside taha jäävad kokad nimepidi kirjas.
Truffe’i toidud väärivad tegijate tutvustamist. Mulle meeldis, kuidas Truffe suudab korraga olla rahvusvaheline ja kodune. Vahemerelise aktsendiga kulinaariaklassikat täiendavad eht-eestilised siga, lammas ja hapukapsas, kuid nad teevad seda eriliselt kergel moel rasva hangumata ja kartulisse takerdumata.
Uus Eesti köök tundub prantsuspärase nimega Truffe’is ennast mugavasti sisse seadnud olevat, isegi hapukapsas lõhnab elegantselt. 

Parim tooraine ja kompetentne ettekandja. Kergelt suitsuse seafilee lisandiks pakuti talutarelikku aedvilja-kruubihautist ja magusat pohlakastet, kuid maitsed olid põhjalikult läbikomponeeritud, ühelt poolt koduselt tuttavad, samas üllatavalt värsked, täiuslikud. Imeliselt pehmeks grillitud Eesti lihaveise chateaubriande andis tunnistust nõudlikust toorainevalikust, kuid selle kastme puhul jääksin kokkadega eriarvamusele – kirsside happesus oleks vajanud enam tasakaalustamist. Samas on see vaid nüansseerimise küsimus, roog oli tegelikult tore.

Söökide-jookide kohapealt oli meie ettekandja kompetentne ja oskas vastata kõigele, mida aga oskasime küsida. Lauakoristuseks tal paraku lõpuni jaksu ei jätkunud – sissejuhatuseks tühjaks joodud õlle- ja smuutiklaas jäidki lauale, pidades vastu nii eel-, pea- kui ka magusroa. Isegi kohvitasside kõrvale mahtusid nad ära. Pisiasi, aga nii nõudliku köögi kõrval mõjub lohakusena.
Täiskäigulise lõuna lõpuks kolisime sohvale kohvitama ja meile lugema. Internetiühendus oli kiire ja vaasis lõhnasid lõvilõuad. Oli tore suvepäev.

Truffe
Aadress: Raekoja
plats 16, Tartu
Telefon: 742 8840
Avatud: E–N 11–23,
R, L 11–01, P 11–22

28 punkti
toit-jook
10/10
teenindus
10/9
interjöör
10/9
põhiroogade hinnad
6,50–12,50 eurot

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Kopra talu – peopaik Mulgimaa ürgses looduses

Turismistaluna hakkas Kopra talu tegutsema 2000. aasta sügisel. Praeguseks on sellest kujunenud populaarne seminaride, konverentside, suvepäevade ja peoürituste pidamise paik. Kopra talu asub Viljandist 22 kilomeetri kaugusel Tuhalaane külas ning on ümbritsetud ürgmetsadest, soodest ja järvedest.

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara