26. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Näitus ainult naistele

Järgmise nädala lõpuni saab disaini- ja arhitektuurigaleriis vaadata disainer Maarja Tali ja fotograaf Katrina Tangi ühisnäitust “Eestimaa ja taeva vahel”. Meestele seda siiski ei soovitaks.

Eestlastele meeldib vist mõelda, et meie loodus on kõige ilusam suvel. Siis on päikest, rohelust, värve. Seda ära kasutades ongi sündinud Maarja Tali ja Katrina Tangi esimene ühisnäitus.

Maarja tegi meie loodusest inspireeritud kleidid ja Katrina pildistas ilusad naised kaunis looduses üles, kasutades selleks ainult naturaalset valgust.

Lihtne ilu. Tulemuseks sai toatäis suuri fotosid, mis kõnetavad vaatajat just oma lihtsusega. Kui moeajakirjades oleme harjunud nägema ohtra meigikorra alla kattunud ja robotlikkuseni retušeeritud modelle, siis see näitus pakub värskendavat tagasihoidlikkust ja puhtust.

Seintel on lihtsad, puhtad ja armsad kaadrid ilusatest naistest maa ja taeva vahel kaunis Maarjamaa looduses. Need tekitavad tunde, et tahaks ise kõiki neid kleite selga proovida ja samamoodi näkina rabajärvel seista, mässumeelne pilk silmis.

Peale fotode on näitusel väljas piltidel olevad kleidid ja aknalaual ootab portfoolio, kust saab ülevaate neist kleitidest-fotodest, mis galerii väiksuse tõttu kahjuks seintele ei mahtunud. Piisavalt julged võivad mannekeenide seljas olevaid kleite tasahilju ilmselt ka natuke silitada.

Ideid järgmiseks suveks. Kuigi suvi on peaaegu lõppenud, tasub seda püüda pisut pikendada, astudes läbi disainigalerii haldjalikust maailmast, kus hapraid kleite kandvatel mannekeenidel ei ole külm.

Pealegi tuleb varsti uus suvi ja ehk annab just see näitus ideid, milline võiks olla see unistuste kleit, mida järgmisel aastal viljapõllul uidates või rabajärvel uneledes kanda.

Eestimaa ja taeva vahel”

9/10.

Tallinna disaini- ja arhitektuurigaleriis

Avatud 6. septembrini

Kleidid – Maarja Tali; fotod – Katrina Tang.

Autor: Urve Vilk, Liis Kängsepp ja Joosep Laik

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700