31. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus iPhone’i rakendus motiveerib trenni tegema

Iphone’i rakendus nimega Nexercise  motiveerib kasutajaid füüsiliselt aktiivsed olema, premeerides neid selle eest erinevate auhindadega, kirjutab uudisteportaal Reuters.

Tasuta iPhone’i rakenduse Nexercise põhimõte seisneb erinevate tegevuste jälgimisel, alustades jooksmisest ja lõpetades vehklemisega, premeerides kasutajaid selle eest siis kas tasuta kauba või allahindlustega ja lootes sedasi inimestes trenniharjumust tekitada.

Auhindu loositakse vastavalt kogutud punktidele, mis sõltuvad  nii treeningu pikkusest kui ka erinevatest trenniharjumuse teket soodustavatest  praktikatest nagu harjutamine vihmase ilmaga või koos sõbraga.

"Me üritame luua elustiili, mitte kiiret lahendust,“ ütles Benjamin Young, üks rakenduse autoritest. "Kellegagi koos treenides on suurem tõenäosus, et trennitegemist jätkatakse ka tulevikus,“ lisas ta.

Mida enam punkte on kogutud, seda suurem on võitmise tõenäosus. Sealjuures võivad rohkem punkte kogunud kasutajad võita ka hinnalisemaid auhindu. Youngi sõnul on kõige madalamal punktitasemel võidu tõenäosus ligi 25%. Auhinnad varieeruvad viiedollarilistest kinkekaartidest ja energiabatoonidest kuni               250-dollariliste kinkekaartideni.

Kuigi teenust on kritiseeritud auhindade nigela kvaliteedi poolest, lubab Young, et rakenduse arenedes ja kasutajaskonna suurenedes need paranevad.

Nexercise’iga sarnane rakendus on Earndit, mille auhinnad pärinevad suures osas samadelt partneritelt, kellelt saab auhindu ka Nexercise. Sarnased rakendused on ka Runkeeper ja Nike+, mis loevad kaloreid ja kaardistavad radu, kuid neil puuduvad auhinnad.

 

 

Autor: Urve Vilk, Maarja-Liis Mitri

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700