1. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata millisel pangal on suurimad teenustasud 

Tarbijaveebi minuraha.ee ja Pangaliidu koostöös valmis uus võrdlustabel, kust leiab ligi 50 levinuma pangateenuse tasud ja teenuse kirjeldused. Nii saab erinevate pankade teenuseid ja nende hindu omavahel hõlpsalt võrrelda.

Uues võrdlustabelis saab näha erinevate pankade arvelduskonto, sularaha- ja makseteenuste ning deebetkaardiga seotud tasusid. Näiteks saab võrrelda, kui palju maksab internetipangas ülekande tegemine või teise panga automaadist sularaha välja võtmine, kui suur on deebetkaardi kuu hooldustasu ja mis hinnaga saab lisakaardi, millist intressi arvutatakse kontojäägilt ja mis alustel seda tehakse. Tasud on jaotatud võrdlustabeli neljale leheküljele. Ühel leheküljel olevate kõigi tasude nägemiseks kasuta tabeli all servas olevat kerimisriba.

Teenustasud on võrdlustabelisse sisestanud pankade esindajad ning nemad vastutavad andmete korrektsuse ja ajakohasuse eest. Andmete viimase uuendamise kuupäeva leiab iga lehekülje lõpust. Tabelis olevad tasud ei arvesta pakettide ja kliendirühmadele pakutavate soodustustega, kuid need on siiski lühidalt välja toodud koos viitega täpsemale infole.

 

Teenustasude võrdlustabel on järjekorras kolmas tarbijaveebi minuraha.ee ja Pangaliidu koostöös sündinud võrdlemise abivahend. Varem on valminud hoiuste ja krediitkaartide võrdlustabelid. Kõik need on kasutatavad ka vene keeles.

Eelmise aasta lõpus Rahandusministeeriumi tellimusel läbi viidud uuring „Finantsalane kirjaoskus Eesti elanike seas“ näitas, et arveldusarve avamisel võrdleb erinevate pankade tingimusi kõigest 27 protsenti vastanutest. Oluliselt kõrgem on võrdlejate osakaal vaid eluasemelaenu ja kindlustusteenuste ostjate hulgas, vastavalt 64 ja 56 protsenti. Teiste pangateenuste valimisel jäi mitme pakkumise võrdlejate osakaal 19 ja 43 protsendi vahele.

Vaata teenustasude võrdlustabelit minuraha.ee/teenustasude_vordlus.

Loe lisaks arvelduskontoga seotud teenustest.

Terminite selgitused leiad sõnaraamatust.

Autor: Kirjutab tarbijaveeb minuraha.ee, Urve Vilk

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700