Treeni end paremasse töövormi

Paljud mõtlevad sügise saabudes, et nüüd hakkan trennis käima. Õige otsus, sest kes on füüsiliselt heas vormis, jõuab ka tööl rohkem teha, on efektiivsem, vähem stressis ning ka uni on parem, kirjutab Kaaluabi.ee.

Siinkohal jagame seitse soovitust otsuse teostamiseks.

1. Eesmärk. Mida sa treeninguga soovid saavutada, mis on sinu eesmärgid. Kas soovid jõuda tippvormi või lihtsalt suuta treeningtunni lõpuni vastu pidada ilma et hing paelaga kaelas oleks. Et suudaksid eesmärgi saavutada mõtle täpselt läbi, mida see tähendaks sinu enesetundele ning enesekindlusele, sinu suhetele tööl ja eraelus, kehakaalule, energiale ning vastupidavusele. Siis on lihtsam püstitada lõppeesmärk ning reaalsed vaheeesmärgid, et siht silmeeest ei kaoks.

2. Kiida end ise. Selle asemel et end needa treeningule mitte jõudmise või mitte jaksamise pärast, kiida end ise selle eest, millega hakkama said. Nii muutub see toredamaks. Tähista oma väikeseid edusamme, kiites end ise või lubades endale vaheeesmärgi täitmisel autasuks näiteks uue treeningrõiva.

3. Leia endale sobivaim treening. Iga inimene on erinev ning kõikidele meile meeldivad erinevad treeningud. Vali see, mis tundub sulle kerge ja inspireeriv. Pigem ala, mis pakub rõõmu kui peale surutud ja ebameeldiv. Mõtle enda jaoks läbi, kas sooviksid treenida üksi või grupis, kindlatel aegadel või siis kui aega saad, sees või väljas?

4. Näe oma uut mina. Visualiseerimise õppimine aitab kergemini motivatsiooni säilitada. Suutes ette kujutada end eesmärgini jõudnuna, terve, erksa ning heas vormis, on ka jooksurajal lihtsam liikumist jätkata. Motiveeri end positiivsete ettekujutustega täis energiat, nautides liikumist, olles terve ja rõõmus, otsusekindel oma õnnestumises.

5. Teadmised. Täienda oma teadmisi tervise ning hea enesetunde osas. Loe ajakirju ja raamatuid, mis räägivad treeningust ja toitumisest, võimaluse korral kasuta personaaltreenerit või kuula loenguid toitumisest ja spordist. Teadmised aitavad efektiivsemalt treenida ning sobitada liikumist enda eeldustega.

6. Jätka raskustest hoolimata.  Motivatsioon käibki üles-alla nagu EKG-paberil südamerütm. Sageli on alguses kerge, tulemused tulevad ruttu ning sa tunned vaimustust. Seejärel on ootamas erinevad platvormid, kus midagi ei tundu juhtuvat ning soov jätkata hakkab kaduma. Proovi vahetada oma negatiivsed mõtted positiivsete vastu ning jätka isegi siis kui see tundub väga raske. Peagi saabub uus tase, kus tulemused pakuvad veelgi rohkem rõõmu.

7. Toetage üksteist. Kui suhtled inimestega, kes toetavad ja inspireerivad sind, aitab see ka sinul oma eesmärgini jõuda. Toetage, inspireerige ning aidake üksteist. Ehk leidub Sinu töökohal keegi, kes soovib sinuga koos trennima ning toitumist jälgima hakata?

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Kaaluabi. ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Strand SPA & konverentsihotell trumpab konkurendid üle rikkaliku kogemustepagasiga

Lääne-Eesti suurimal konverentsikeskusel on 25 aastat kogemusi ürituste korraldamises. See fakt saadab kindla sõnumi klientidele – võimekas ja usaldusväärne, professionaalne ja kvaliteetne. Just selline koostööpartner on Strand.

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara