Woody Allen viib 1920ndatesse

Woody Allen on geniaalne lavastaja – eluterve mõtlemisega, humoorikas, positiivseid lugusid jutustav ja krutskitega. Sellele annab kinnitust ka tema uusim linateos “Südaöö Pariisis”.

Vanameistri viimastes filmides on sündmustiku kõrval äärmiselt oluline ka tegevuspaik. “Vicky Christina Barcelona” viis, nagu ka nimi juba ütleb, Hispaaniasse, kuuma Barcelona päikse alla, “Manhattan” suure õuna südamesse ja “Südaöö Pariisis”, kõigi kunstnike ja armunute mekasse. Ja mitte ainult. Ka ajas tagasi.

Filmi keskmes on noorpaas Gil ja Inez, kes koos naisterahva vanematega Prantsusmaa pealinna melu enne pulmi nautima on sõitnud. Kirjanikuna läbilöömisest unistav Gil huvitub kõrgetest kunstidest, Pariisi aurast ja boheemlaslikust elulaadist, samal ajal kui Inez ühes emaga teeb plaane, kuidas mitte olemasolevat uut maja juba sisustada asuda.

Imeline jalutuskäik viib ühel ööl Gili teise, tema unistuste ajastusse, kuldsetesse 1920ndatesse aastatesse, mil tegid ilma Ernest Hemingway, Scott Fitzgerald, Salvador Dali, Pablo Picasso, Gertrud Stein ja paljud teised. Tema kohtumised nende suurkujudega on nii inspireerivad, et ta tahab sinna ajajärku ikka ja jälle tagasi pöörduda. Ühtäkki on ta elul taas eesmärk.

See on mõnusalt meelelahutuslik film, mis paneb mõtlema siin ja praegu elamise kunstile, sellele, et kaasaeg on olenemata mõnikordsest üksluisusest ja argisusest ikkagi vast kõige parem variant oma viimase sõnaga kõigis valdkondades. Ometi on mõnus mõnikord mõte 20ndatesse, 70ndatesse, barokiajastusse või kiviheitemasinatega ääristatud Tallinna linnamüürile uitama lasta tollast elu-olu ette kujutama. Woody Allen teeb seda igatahes meisterlikult, pannes ka osatäitjaid, eriti Pariisi, suurepäraselt oma rolli täitma.

“Südaöö Pariisis”
Režissöör: Woody Allen
Osades: Owen Wilson, Rachel McAdams, Marion Cotillard, Kathy Bates, Carla Bruni, Adrien Brody
Kinodes alates: 2.09

8/10

 

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

Järveveere puhkekeskus ootab külastajaid nii suvel kui talvel

Maalilisel Võrtsjärve kaldal Valma külas asuv Järveveere puhkekeskus on suurepärane paik suveürituste, seminaride, pulmade ja talvepäevade korraldamiseks.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

BVT PARTNERS otsib BÜROOJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

28. juuni 2018

Teabevara