Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 12. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima otsib tulevikutalenti 

Täna algab taotluste esitamine konkursile Tulevikutalent 2011, mille raames otsitakse Eesti andekaid ja tublisid õpilasi, kes vajaksid stipendiumi oma huvialade või õpitulemuste edasiarendamiseks.

Taotlusi Tulevikutalent 2011 konkursile saavad esitada kõik 5.-12. klassi õpilased viies erinevas kategoorias: ühiskondlik tegevus; teadus; humanitaarteadus; kunst, muusika ja kultuur; sport ja tervis.

Igas kategoorias valib žürii välja viis laureaati, kellest kategooriate parimaid premeeritakse Tulevikutalendi tiitli ning 600 euroga. Iga kategooria lõikes antakse välja ka neli teist kohta, keda premeeritakse igakuise 50-eurose stipendiumiga – kokku 450 euro ulatuses. Tulevikutalent 2011 stipendiumifond on 12 000 eurot.

Konkursi eestvedaja Maxima Eesti OÜ Imidžiosakonna juhi Ty Lehtmäe sõnul on nii Lätis kui Leedus sarnast konkurssi korraldatud juba mitu aastat ning huvi on olnud väga suur. “Noorte ja andekate eesti laste tunnustamiseks, otsustasime sel aastal Tulevikutalendi otsinguid laiendada ka Eestisse. Kui enamik Eestis välja antavatest stipendiumitest on mõeldud kas üliõpilastele või on suunatud väga kindlate tegevuste, näiteks rahvusvahelistel olümpiaadidel osalemise toetamiseks, siis Tulevikutalendi stipendium on mõeldud just põhi- ja keskkooliealistele noortele ning jätab neile raha kasutamise osas vabad käed,” lisas Lehtmäe.

Konkursil osalemiseks saab avaldusi esitada kuni 5. oktoobrini 2011. Osalemiseks on vaja esitada järgnevad dokumendid: eelneva õppeaasta koolitunnistus, vastava kategooria võistlustelt, konkurssidelt ja/või olümpiaadidelt saadud diplomite jms tunnistuste koopiad; kandidaadi motivatsioonikiri, kus muuhulgas näidatakse ära ka auhinnaraha kasutusviis; õpetaja/juhendaja soovituskiri; lapsevanema volitus. Kandidaadilt ei eeldata, et ta oleks kõikides ainetes viieline. Kuid omal alal võiks ta olla väljapaistvalt andekas.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700