Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 15. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ajujahi auhinnafond kolmandiku võrra suurem

Tänasest on võimalik esitada ideid ja projekte Eesti suurimale ettevõtluskonkursile Ajujaht, mille auhinnafond on senisest kolmandiku võrra suurem – kokku 95 000 eurot (varem miljon krooni). Konkursi ellukutsuja on EAS, selle korraldamist rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest.

EASi juhatuse esimees Ülari Alamets kuulutas eile Estonia kontserdisaalis toimunud Eesti Ettevõtluse Auhindade galal Ajujaht 2012 pidulikult avatuks. „Selleks, et meil oleks ka järgmistel aastatel tugevaid ja ambitsioonikaid kandidaate, kelle seast parimaid  valida, teeb EAS mitmeid tegevusi, mis aitavad ettevõtteid luua ja arendada. Neist üks on alustavate ettevõtete arenguprogramm-konkurss Ajujaht, mille eesmärgiks on uute, kasvule orienteeritud ettevõtete inspireerimine,“ rääkis Alamets.

Ajujahile saab uusi äriideid esitada 25. oktoobrini, misjärel hakatakse projekte mentorite ja koolituste abil turuküpseks arendama. Piiratud hulk juba küpses faasis äriideid lisatakse programmi ka veebruaris, mis muudab võistluse  pingelisemaks ning motiveerib osalejaid tõsiselt oma ideede arendamisega tegelema.

Ajujahile esitatud ideed läbivad mitu hindamisvooru. Eelhindamisest pääsevad edasi 100 tugevamat, mille meeskondadel on võimalus esitleda oma plaane 15-liikmelisele žüriile. Edasi selgitatakse 20 silmapaistvamat projekti, mille meeskonnad saavad osaleda Ajujahi koolitusprogrammis ja mentorite käe alla oma äriideid edasi lihvida. 20-st täiustatud äriplaanist valib žürii lõppvõistlusele kaheksa, kelle hulgast selgitatakse võitjad maikuus toimuval auhinnagalal.

Lisaks auhinnafondi suurusele on muutunud ka preemiaraha jagamise mudel. Tänavu saavad kõik kaheksa finalisti enne lõppvõistlust 2000 eurot, mille abil oma projekti enne auhinnagalat veel lihvida. 60 protsenti auhinnafondist ehk ligi 57 000 eurot jagatakse võitjate vahel ning ülejäänud 20 protsendile ehk 19 000 eurole konkureerivad kõik osalenud projektid, mille edasiarendamisega on meeskonnad konkursi järel tegelnud ning kes on nelja kuu jooksul parimaid tulemusi näidanud.

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700