Autor: Anne Oja • 18. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lindström hakkab disainvaipu rentima

Tekstiiliteenuste pakkuja Lindström hakkab tegelema äriruumide sisekujundusega ning klientide soovil kujundatud disainvaipu rentima, teatas ettevõte.

Euroopa ja Aasia juhtiv tekstiiliteenuste pakkuja Lindström laieneb äriruumidesisekujunduse turule, hakates esimesena Eestis pakkuma vastavalt kliendi soovidele loodud disainvaipu.

Lindström OÜ tegevjuhi Rain Vääna sõnul on täielikult vastavalt kliendi soovidele loodud disainvaip uus suund ärikinnisvara disainis ja sisearhitektuuris. “Seni puhtust hoidnud ja koristuskulusid säästnud vahetusvaip muutub nüüd oluliseks kujunduselemendiks,” selgitas Vääna. “Uue disainkollektsiooni vaipadel on samasugused mustust tõkestavad omadused nagu standardvaipadelgi, aga kasutatav materjal toob värvid veelgi paremini esile. Stiilsete mustrite abil on ruumide sisekujundust lihtne elavdada, trükkides vaibale ettevõtte brändikeelega kooskõlas oleva foto või sisearhitekti loomingulised nägemused. Vaibal on ruumide sisekujunduses tähtis roll, kuna see on suuremõõtmeline element ning tavaliselt käidavas ja hästi nähtavas kohas. Seni on aga vaip olnud bürooruumide sisekujunduses alatähtsustatud: kui külaliste WC-sse sobiliku valamusegisti leidmiseks kulutab sisearhitekt tunde, siis paraadukse ette ostetakse ehituskauplusest esimesena ettejuhtuv vaip.”

Tekstiilikunstnik ja Eesti Kunstiakadeemia rektor prof Signe Kivi on üks esimesi professionaale, kes uudset disainvaipade ideed Eestis on katsetanud. "Mulle meeldib trükitehnoloogia ja võimalus oma aja jooksul kogutud ideid reaalses tootmises katsetada,” ütles ta. “Kui Lindström OÜ minu poole pöördus, olin kohe nõus, sest nii sain vahetusvaiba kontseptsiooni ja kiiret elutempot omavahel siduda, kasutades lennujaama pagasilipiku kuvandit jõulises kontrastsesvärvigammas.”

Ajaloolase Jüri Kuuskemaa sõnul olid eesti käsitöö rahvusvaheliselt hinnatud juba 800 aastat tagasi. “Henriku "Liivimaa kroonika" kohaselt viisid ristirüütlid oma toonastelt röövretkedelt Eesti maakondadest peale hõbeda eriti meelsasti kaasa just vaipu,” rääkis Kuuskemaa. “Praegu on rahvalikud eesti tekstiilitooted menukad turistide seas, kes neid ei röövi, vaid ostavad. Ent Tallinna raad ja kirikud on võinud endale keskajal lubada ka Läänest tellitud hinnalisi vaipu.”

Lindström valmistab ainulaadseid disainvaipu vastavalt kliendi kavanditele, samas on võimalik valida meelepäraseid variante ka valmiskollektsioonist. Lindström on loonud oma disainiosakonna, mis on selles valdkonnas üsna haruldane. Samuti teeb Lindström koostööd mitmete eesti kunstnikega, et saavutada kliendi soovidele vastav lahendus.

Lindströmi vaibateenus toimib rendi põhimõttel. See tähendab, et klient saab tellida oma ruumidesse meelepärase kujunduse ja sobilikemõõtudega vaiba, ta ei pea ühtegi vaipa välja ostma ega mittevajalikke lattu seisma panema. Samuti ei pea klient korraldama vaipade pesemist ega hooldamist.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700