30. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Assortii Turneri ja Mercury  lauludest

Eesti Vähiliidu heategevuskontsert “Venus & Mars” on pühendatud meeste tervisele.

Sügisesse kultuuriprogrammi juba üheksandat aastat mahtuva Eesti Vähiliidu heategevuskontserdi keskmes on tänavu Tina Turneri ja Freddie Mercury looming ning võitlus meestel esinevate vähkkasvajate vastu.

Kui varasematel aastatel on keskendutud näiteks ETV kunagises saates “Horoskoop” kõlanud lauludele, svingiduettidele, The Beatlesi ja Elvis Presley muusikale, siis tänavune kontsert “Venus & Mars” toob Eesti artistide esituses lavale Tina Turneri ja Freddie Mercury parimad palad. Nagu igal aastal on selle kõige eesmärk tõmmata tähelepanu vähile.

Tänavu on erilise tähelepanu all meeste tervis ja neil sageli esinevad vähktõvevormid, et soodustada haiguse ennetust, varajast avastamist ja kiiret ravi.

Muusika valimisel on Eesti Vähiliidu tegevdirektor Maie Egipt lähtunud alati sellest, mis talle ja väga paljudele teistele meeldib. “Alguses oli plaanis selle aasta kontserdil Queeni muusikat mängida, aga et Vanemuine seda juba tegi, siis ainult Queeni ja Freddie Mercuryt võtta poleks olnud õige. Loogiliselt tekkiski Tina Turner sinna juurde,” rääkis ta.

Nende kahe loomingut ühtseks tervikuks sidudes turgatas pähe Venuse ja Marsi kui mehe ja naise sümbol.

“Eesti Vähiliidu tegevuse üks olulisi suundi on ennetus. Selleaastane vähinädal keskendub meeste tervisele ja neil levinud vähipaikmete ennetamisele. Uuringud on näidanud, et viimastel aastatel on üle 60aastaste meeste hulgas hakanud sagenema nii eesnäärme-, soole- kui ka nahavähki haigestumine. Meie kogemus näitab, et meestel aitavad tervislikult elada naised, sellepärast ongi heategevuskontserdi pealkirjaks valitud “Venus & Mars”,” kommenteeris Egipt.

Etendusel, mille lavastaja on Mait Malmsten, esitab laulu- ja tantsunumbreid kahe

Suure staari repertuaarist ligi 30 tantsijat ja lauljat. Solistidena astuvad üles näiteks Gerli Padar, Tanja Mihhailova, Birgit Varjun, Kaire Vilgats, Birgit Õigemeel, Ott Lepland, Uku Suviste, Oliver Kuusik, Mikk Saar ja Robin Juhkental.

Neile on toeks Otsa-kooli sümfooniaorkester ja koor Siim Aimla juhatusel. Vägevad tantsunumbrid toovad publikuni tantsijad kolmest tantsutrupist – Palestrinast, Tallinna Tantsuakadeemiast ja Rütmikast.

Välja on valitud kõige paremad ja tuntumad muusikaplad mitmest aastakümnest, näiteks 1960ndatest ja 1980ndatest.

“Laval on ka näitlejad Harriet Toompere ja Margus Prangel, kes annavad edasi olulisi katkeid ja seiku kahe artisti elust ja mõtetest ning seovad laval toimuva tegevuse ühtseks tervikuks,” selgitas Egipt.

Tekstide autor on Jürgen Rooste, kes on otsinud Tina Turneri ja Freddie Mercury elust välja meeleolukad originaalsed lood.

Mitmetasandilisel laval spetsiaalselt kontserdi puhuks tehtavates kostüümides luuakse korraldajate sõnul kahe fantastilise isiksuse elu põhjal draama, kus on kajastatud nii nende tõusud kui ka mõõnad.

 Eesti Vähiliidu heategevuskontsert

“Venus & Mars”

Kõlab Tina Tuneri ja Freddie Mercury looming

Pilet: 13–32 €, müügil Piletilevis ja Ticketpros

www.cancer.ee 

Autor: Signe Sillasoo, Urve Vilk

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700