30. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tulevikunägemus maailmast ehetesse valatuna

Ester Faimani viiendal isikunäitusel “Ajastu kaugusel” on võimalik tutvuda autori viimase aasta utopistliku alatooniga ehteloominguga.

Ester Faiman on rohkem kui kümne aasta jooksul oma töödega mitmesugustel näitustel osalenud, muu hulgas näiteks Poolas, Venemaal, Suurbritannias ja Argentiinas.

Tema viiendal isikunäitusel on väljas popkultuuriliselt selge vormikeelega ehted, mis on Eestis valdavalt narratiivse materjalikäsitlusega ehtekunstisuunast oluliselt eristuvad. Näituse kujunduses on kasutatud must-valge koomiksi esteetikat.

Kunstniku meelest hakkab inimkonna harjumuslik ja laias laastus mitte eriti pikk eksistents võtma drastiliselt uut kuju. Seda temaatikat ongi ta üritanud oma ehetes kajastada.

“Paljude teadlaste hinnangul on evolutsioon peaaegu peatunud ning liikide väljasuremine on kiirenenud. Selle taga on peamiselt inimmassi kontrollimatu suurenemine,” märgib kunstnik.

“Vahepeal on tunne, et me mängime läbi võimalikke eksistentsivorme. Praegu on käsil versioon, kuidas hävitada eluks vajalik keskkond omaenese käega.” Mängimisega tegeleb näitusel ka Ester Faiman ise.

“Veel üks kuupäev, veel üks väljasurnud liik, veel üks väike monument kõrvas või kaelas kandmiseks. Näituse pealkirja “Ajastu kaugusel” näppasin Shirubi Ikazuchilt, kes oma laulutekstides räägib samuti postapokalüptilisest tulevikumaailmast. See poleks esimene kord, kui utoopiline tulevikunägemus materialiseerub,” mõtiskleb kunstnik. 

Ester Faimani ehtekunstinäitus “Ajastu kaugusel”

A-galerii, Hobusepea 2,

Tallinn

Näitus on avatud 10. oktoobrini

Autor: Signe Sillasoo, Urve Vilk, Puhkepäev

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700