6. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Insuldist pääsemiseks nosi puuvilja

Puuviljad ja aedviljad aitavad hästi insulti ennetada, näitab hollandlaste läbi viidud uurimus, kirjutab Kaaluabi.ee.

Aga puuviljadel ja viljadel on vahe. Uuringus, mis avaldati ajakirjas Stroke, jälgisid teadlased ca 20 000 inimest 10 aasta jooksul. Kõik uuringus osalejad täitsid põhjaliku küsimustiku oma toitumisharjumuste kohta. Uuringu kestvuse vältel ehk kümne aasta jooksul tabas insult 233 osalejat.

Tulemuste analüüs näitas, et insuldi esinemise ning puuviljade-köögiviljade tarbimise vahel on selge seos. Oluline oli seejuures just puuviljade värv. Need, kes tarbisid valge viljalihaga puuvilju, nagu õunad, pirnid, banaanid, vähendasid oma insuldi riski 52 protsenti. Teiste puuviljade tarbimise ja insuldi vahel sellist seost ei leitud.

Puuviljade viljaliha värv näitab neis leiduvate ainete ehk karotenoidide ning flavonoidide sisaldust. Seepärast võib antud uurimuse põhjal öelda, et just nende ainete tarbimine aitab vähendada insuldi ohtu.

Autor: Urve Vilk, Kaaluabi. ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700