7. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nädalalõpp värske Saksa muusikaga

Täna ja homme saavad džässisõbrad nautida Tallinnas kahte haaravat ja värsket džässikontserti.

Reedel, 7. oktoobril astub NO99 džässiklubis üles Berliini trio Klima Kalima. Laupäeval, 8. oktoobril esineb klubis Teater särav duo Sophie de Vries, milles musitseerivad talendikas laulja Sophie-Ann Grobler ja kitarrist Marco de Vries.

Klima Kalima on oma energilise ja professionaalse muusikaga Jazzkaarel Eesti kuulajaid varemgi rõõmustanud. Täna on võimalus nende muusikat taas nautida. Bändi käekirja iseloomustab juba bändi nimi, on öelnud kitarrist Kalle Kalima. “Klima” tähendab tema sõnul kliimat – atmosfääri, mille bänd oma mänguga loob. See atmosfäär on kindlasti positiivne ja energiline.

Duo Sophie de Vries nimi tuleneb aga laulja ees- ja kitarristi perekonnanimest. Sophie ja Marco tutvusid Weimari muusikakõrgkoolis 2005. aastal, kus mõlemad õppisid džässi. Marco kitarriõpetaja oli Frank Möbus, Sophie-Ann Grobleri erialaõpetajaks sai Michael Schiefel.

Viimane iseloomustab lauljatari kui väga sooja inimest. “Tal on pehme ja kaunis hääl ning tugev lavakarisma. Sophiele meeldib traditsiooniline muusika, kuid ta on ka väga andekas laululooja. Ta ei vaeva publikut kummaliste eksperimentidega, vaid rõõmustab meloodilise ja kergelt kuulatava muusikaga.

Sophie-Anni eeskujud on Shirley Horn, Erykah Badu ja Aretha Franklin. Need ja paljud teised on mõjutanud ka tema loomingut.

Kontserdil on kavas nii džässiklassika kui ka muusikute oma palad.

Klima Kalima

7. oktoobril NO99 džässi­klubis, Sakala 3

Sophie de Vries

8. oktoobril klubis Teater,

Vabaduse väljak 5

www.jazzkaar.ee

Autor: Signe Sillasoo, Urve Vilk

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700