Peo korraldamine nädalaga - võimalik, kuid ebamugav ja kallis

Toreda sündmuse saab korraldada kas või nädalaga, kuid asjatundjad soovitavad võimalusel selliseid viimasele hetkele jätmisi vältida ja tulekahju kustutades pea kaine hoida.

“Head asja võib teha viie minutiga – oleneb, mida keegi heaks peab,” tunnistas OÜ Valge Maja tegevjuht Kalle Kõiv. “Kui klienti rahuldab ainult üle ookeani saabuv artist, siis tõenäoliselt (ent mitte alati) tuleb sellest loobuda. Kui aga hinnatakse kodumaiseid tegijaid, siis siin on alati keegi saadaval.” Sellistes kriisiolukordades tuleks endale hästi selgeks teha, miks on sündmuse korraldamine hädavajalik ja millist kasu see toob.

Viimasele hetkele jätmine on ebamugav. “Keskendugegi sellele kasule, mida teie kiire tegutsemine tuua võib,” rääkis Kõiv, kuid rõhutas siiski, et vahel võib asjade viimasele minutile jätmine tähendada artistist, söögist ja peosaalist ilma jäämist.
“Sel juhul ei keela keegi ürituse korraldamist mõnes looduskaunis kohas, näiteks RMK varikatuse all, kus degusteeritakse piduliste endi valmistatud suupisteid auto stereosüsteemist tuleva romantilise muusika saatel,” lisas Kõiv.

Üritusturundusettevõtte OÜ Kuusk juhi Aivar Kuuse sõnul ei ole ta otseselt selliste olukordadega kokku puutunud, kus peo planeerimist alustatakse nädal enne selle toimumist.
Küll aga peavad üritusturunduse spetsialistid aeg-ajalt nädal enne sündmuse toimumist aitama ettevõtteid, kes äkki avastavad, et korraldamisega nad oma jõududega paraku hakkama ei saa.
“Paljud juhid ei taju, millist töömahtu ja oskusteavet sündmuse korraldamine nõuab,” lausus Kuusk. “Ei saa eeldada, et muidu usin ja krapsakas sekretär omab põhjalikke teadmisi ampritest, kolmefaasilisest elektrist, toidu grammidest ja joogi kogustest.”

Ta lisas, et loomulikult saadakse tulekahjude kustutamisega alati hakkama ja ettevõtted aidatakse hädast välja, kuid tegelikult võivad sellised olukorrad olla kehvade tagajärgedega nii klientidele kui ka korraldajatele – võib tekkida halb harjumus korraldamist viimasele minutile jätta.
“Lahendamatuid olukordi ei ole olemas, aga nädalaga sündmuse korraldamine ei ole mugav,” ütles Kuusk. “Pealegi tuleks arvestada sellega, et asjade viimasele hetkele jätmine väljendub ka allhangete hinnas.”

Kutse saada kuu aega ette. “Kindlasti ei soovita ma oluliste sündmuste korraldamisega viivitada, kuna erinevaid üritusi toimub palju ning vaid paar päeva külalisi sellest ette teavitades ei pruugi paljudel kõnealune päev vaba olla,” sõnas ka agentuuri Royal Service juht Priit Mikk.
“Üldjuhul saadetakse kutsed välja kuu enne sündmust. See jätab piisavalt aega saada teada võimalikult täpne külaliste arv,” lisas ta.

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Liis Kängsepp ja Joosep Laik

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

V nagu vesi ja vaba aeg – V Spaa- ja Konverentsihotellis

V on veemõnude ja vaba aja veetmise element, mis märgib kõike võrratut ja vajalikku. Hotellist, spaast, restoranist, kohvikust ja konverentsikeskusest koosnev kompleks on koht, kus unustad kõik üleliigse ja pühendud vaevata kõigele, mis elus tegelikult oluline on. Hea tervis. Head inimesed. Hea tuju.

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara