18. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Küsitlus: kuidas olete oma ettevõttes vabatahtlikku tegevust toetanud?

20 organisatsiooni on seotud regionaalministeeriumi juhtprogrammiga professionaalse vabatahtlikkuse propageerimiseks.

Oleme pro bono panustanud, nõustades juriidiliselt erinevaid MTÜsid ja ettevõtteid, mis tegelevad Eesti sotsiaalse ja majandusliku edendamisega (SOS Lasteküla, Heateo Sihtasutus, Eesti Arengufond, Connect Estonia jne).

Samuti oleme andnud oma osa Eesti seaduste ja muude regulatsioonide arendamisse. Seega oleme panustanud just oma oskusteabega. Juriidilist nõustamist väärt eesmärkide puhul oleme lubanud seda teha tööajast.

Mõningatesse büroo üritustesse oleme samuti kombineerinud vabatahtliku tegevuse, näiteks hiljuti leidsid just meie inimesed Padise kloostri väljakaevamistel märkimisväärse kahuri, lisaks oleme osalenud koristuspäeval “Teeme ära!”.

Aku Sorainen, ASi Advokaadibüroo Sorainen vanempartner

EMT organiseeritud vabatahtlikkus oli seotud näiteks talgupäevaga “Teeme ära!” – lõime ettevõtte talgurühma ja läksime mingit objekti koristama.

Samuti oleme teinud vabatahtlikku tööd suvepäevadel: korrastanud Kabli randa ja ajaloomuuseumi territooriumi, puhastanud kujusid. “Lõime Leninil silmad särama,” kommenteeris üks kolleegidest.

Meil on ka oma projekte, näiteks inimesi infoühiskonda kaasav “Ole kaasas!”, mille raames korrastavad meie töötajad vabatahtlikult kasutatud arvuteid. Seda teevad nad ettevõtte heakskiidul oma tööajast.

Töötajate tagasiside on olnud positiivne. Välja on toodud, et ühine töötamine suurendab ühtsustunnet. Tehtud töö üle saab suurt rõõmu ja uhkust tunda ning see kerkib esile hiljemgi, kui vabatahtliku töö paika tagasi satutakse.

Kaja Sepp, ASi EMT suhtekorraldusjuht

Meil ei ole praegu nii suuri heategevusprojekte käsil, mis oluliselt tööaega rööviks. Töötajad on omaalgatuslikult käinud külas SOS Lastekülal ning korraldanud koos mitu üritust, näiteks töövarju päeva ja väljasõite/spordipäevi.

Kust koostöö alguse on saanud, ei ole enam meeleski, ent kuna nüüdseks on tekkinud terve hulk isiklikke suhteid lasteküla töötajate ja toredate lastega, jätkub see tegevus meie majas edaspidigi.

Töötajatelt oleme saanud positiivset tagasisidet. Kaasnevatele inimsuhetele lasteküla lastega ei saa rahanumbrit külge panna.

Lembit Tampere, ASi Arco Vara juhatuse liige

Autor: Urve Vilk, Liis Kängsepp ja Joosep Laik

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700