Autor: Rivo Sarapik • 20. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarbijakaitse hoiatab kingapoe eest

Tarbijakaitseameti teatel ei saa usaldada Vincent Shoe Store kingapoodi, sest ettevõte ei täida sellele tehtud ettekirjutusi.

Tarbijakaitseameti juures tegutsev tarbijakaebuste komisjon tegi septembris kaks otsust GeneralExpress OÜ kaupluste Vincent Shoe Store kohta. Kuigi komisjon langetas otsused tarbijate kasuks, ettevõte neid ei täitnud.

Esimene juhtum oli seotud 49.21 eurot maksvate laste kingadega, mille takjakinnitus hakkas peale kahenädalast kandmist lahti tulema, mutes jalatsite kandmise võimatuks. Tarbija soovis jalatsite vahetamist mõne teise mudeli vastu. Kaupleja leidis aga, et jalatsitel ei olnud tootmisviga, vaid on tekkinud jalatsite kasutamise tulemusel.

Komisjoni istungil vaatles ekspert jalanõusid ja veendus, et kinnitus tuleb tõepoolest väga kergelt lahti. Samuti vaadati üle videomaterjal, milles laps neid jalatseid kandis ning mis tõestas, et kinnitus tuleb pidevalt lahti täiesti tavalise kõndimise käigus. Komisjon otsustas rahuldada tarbija kaebuse, kuid GeneralExpress ei täitnud otsust - ei tagastanud tarbijale ei raha ega vahetanud teise paari vastu.

Teine juhtum seisnes aga selles, et tarbija oli ostnud alles käimahakkavale lapsele pea 50-eurosed sandaletid, mille rihmad sätiti poes lapse jala järgi paika. Peale väga harva tubast kandmist aga märkas tarbija, et ühe sandaleti rihm on katki ning teisel kohe katki minemas. Et aga laps oli jalatseid kandnud väga vähe, pöördus tarbija kaupleja poole sooviga saada ostusumma tagasi. Vastust pretensioonile tarbija ei saanud ja suulistele järelepärimistele vastati, et pretensioon on kaduma läinud. Lõpuks selgub, et poe hinnangul on jalatseid valesti kasutatud ning tarbija pretensiooni ei rahuldata.

Komisjoni istungil leidis ekspert, et kuigi tootmisviga ei tundu olevat, on jalatsil omadusi, mis võivad rihmade katkiminekut hõlbustada. Komisjon otsustas tarbija kaebuse rahuldada, kuid GeneralExpress otsust ei täitnud.

Kuna General Express OÜ  ei ole täitnud komisjoni otsuseid ettenähtud aja jooksul, ei saa sellist ettevõtet ameti hinnangul usaldusväärseks pidada ning see kanti musta nimekirja.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700