Vaata, et sa sel nädalal kodus ei söö

Restoranielu nii pealinnas kui Eestis podiseb üha jõulisemalt. Uusi kõhurõõmuasutusi, mis julgevad eristuda, katsetada ning kliendi ootuste-vaadete ja muuga eksperimenteerida ning seejuures end ära elatada, tekib tihedalt. Ja mitte ainult.

Näiteks saab sel nädalal pealinna tipprestoranides, kaasa arvatud Egoist ja Ö, sellise koguse eurode eest, millega tavaliselt menüüd lubatakse lugeda ning köögi poolt tulevast rammusamast õhust paar sõõmu võtta, lõuna või õhtusöögi.

Meil on ikka hirmsal kombel vedanud ja üha rohkem lubab see arvata, et eestlane on täiesti kõhu ori ning toit on kõhutäite asemel üha enam osa kultuurist. Ja seda hoolimata meie omapärasest toidukunstist – milleks muuks ikka välismaalasele esmapilgul toiduisu peletavat hakklihakastet nimetada.

Restoraninädal pole tegelikult esimene pääsuke arengus. Möödunud aastasse mahuvad veel näiteks Tartu kokkade dessant pealinna, tunniga tühjaks söödud ajutised popup-kohvikud, toidumess, toidublogijate ühisaktsioonid jne.

Viimased, tihti harrastajad, pakuvad seejuures elukutselistele toidutegijatele rõõmu. Rohke toidublogijaskond moodustab subkultuuri, mis pakub internetis ühelt poolt silmailu, teisalt kõhurõõmu katsetamisteks. Kusjuures entusiasmi leiab neilt kohati ehk rohkemgi kui igapäevaselt kulpi keerutaval.

Ent tegemist pole siiski põlve otsas nokitsemisega – retseptide välja mõtlemine, katsetamine ning kontoris vaatamiseks mittesobiv esitus, sülg hakkab lihtsalt klaviatuurile tilkuma, on muutumas standardiks, mitte pole enam erand. Nii et sel nädalal siis kodus ei söö.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara