Istumine on ohtlik

Muidugi on istumine mõnus, kuid ka ohtlik. Terviseeksperdid hoiatavad, et liigne istumine mõjub halvasti, kirjutab Kaaluabi.ee.

Soomlased on paljude haiguste suhtes vastuvõtlikumad, sest istuvad igapäevaselt liiga palju. Statistikast tuleb välja, et soomlased on kõige istuvama eluviisiga rahvas Euroopas. Iga teine soomlane istub vähemalt 6 tundi päevas ning paljud veedavad poole oma ärkveloleku ajast istuvas asendis. Noored isegi veelgi rohkem.

Dotsent Raija Laukkanen leiab, et tegemist on rahvatervisealase riikliku probleemiga, viidates istuva eluviisiga kaasnevatele terviseriskidele: lihaste hääbumine, häiritud verevarustus, selja- ja õlaprobleemid, diabeet, südameprobleemid ning kõrgenenud vererõhk.

Kõlab hirmutavalt? Mis sa siis enam arvuti taga istud, mine liiguta ennast! Vali lõunapausiks kaugemal asuv söögikoht või tee pärast söömist väljas lühike jalutuskäik. Kolleegile helistamise asemel kõnni tema juurde ning kohvi saab ka seistes ja kõndides juua.

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Kaaluabi. ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara