11. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti publikul on taas asja Vene Teatrisse

Vene Teatri uuslavastus “XX sajandi hitid” on universaalne meelelahutus, mis on nauditav nii teatri- kui ka kontserdipublikule east ja rahvusest sõltumata.

Lavastuse alusmaterjal on 20. sajandi menulaulud, mille valis välja spetsiaalselt selle lavastuse ettevalmistamiseks Eestisse kutsutud Valgevene lavastaja Igor Petrov.

Sõelale jäid viisteist laulu, mis lavastaja hinnangul olid 20. sajandi muusikas eriliselt olulised ja märgilised. Näiteks kõlab etenduses muusikat Michael Jacksoni, Elvis Presley ning Anne Veski kunagisest repertuaarist. Lauldakse nii vene kui ka inglise keeles.

Lood on ümber arranžeeritud ning kohandatud lavastuse kontseptsiooniga, nõnda et need on ühest küljest küll kunagised menuhitid, samas aga saanud endale uue elu. Iga laul on kavandatud eraldi fookusega, mida aitavad rõhutada seintele projitseeritavad videoinstallatsioonid, ekraanid ja valgusmäng. Tulemus on väga värviline ja meelelahutuslik.

Laval on üheksa näitlejat, kes laulavad, mängivad pille, tantsivad ja näitlevad. Lavastaja sõnul on tegemist liikuva etendusega, mis haarab võrdselt terve trupi. Üksikud laulunumbrid on muudetud tantsu ja näitlejatöö abil opereti või muusikaliga sarnanevaks lavaliseks tervikuks.

Etenduse sihtauditoorium on lai. Tegemist on materjaliga, mis ilmselt meeldib nii neile, kelle noorusaeg jäi mõnda 20. sajandi kümnendisse, kui ka noortele, keda võiks huvitada särav lahendus, millisena lavastus neid laule pakub.

Mõningane nostalgianoot, mis esitatavatest lauludest vastu kajab, on tasakaalustatud moodsa vormi ja tehnilisest küljest väga põneva lava-show’ga.

Lavastaja Igor Petrov on oma ringkonnas tuntud nimi, kellelt on oodata kvaliteetset tööd. Mehel on ette näidata neli kõrgharidust ning ambitsioonikust näib tal jaguvat, eriti põhjusel, et ta ilmselgelt armastab seda, mida teeb.

Etendus kestab katkematult 70 minutit.

“XX sajandi hitid”

11. novembril kell 19 ja 12. novembril kell 18 Vene Teatri suures saalis

Pilet: 4–20 eurot

 

Autor: Urve Vilk, Mari Hiiemäe

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700