24. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kes langetab otsused kohalikus filiaalis?

Tütarfirmadele ja filiaalidele antakse küll vabad käed tegutsemiseks, kuid seatakse piirangud määruste ja prognooside puhul kaasa rääkida.

“Üheseid otsustusprintsiipe Eestis tegutsevatel välisfirmadel ei ole. Iga rahvusvaheline ettevõte loob oma otsustusprotsessi ja hierarhia lähtuvalt oma ärivaldkonna eripärast, kehtestatud juhtimispõhimõtetest ja ettevõtte ärikultuurist,” rääkis Scania kontserni kuuluva klientidele finantsteenuseid pakkuva ettevõtte Scania Finans AB Soome ja Balti riikide regiooni juht Janno Karu.

Karu sõnul on Scanias otsustusõigust antud vägagi palju peakontorist välja riikidesse, kus tegutsetakse. Usalduse andmine, vastutuse võtmine ja eesmärgistatud tegevus on tasakaalus.

Kõik oleneb eesmärgi tähtsusest. Ka Nordea Pank Eesti tootejuhtimise osakonna juhataja Loit Linnupõld kinnitas, et eesmärgi või plaani mastaabist ja tähtsusest sõltub, kas otsus langetatakse kohaliku filiaali tasandil või kooskõlastatakse see kontserni sees.  

Oluline on mõista ja õigesti hinnata hetkeolukorda, et vajadusel operatiivselt muudatusi teha. “Poleks kuigi kliendisõbralik, kiire, paindlik ja demokraatlik variant pidada läbirääkimisi kõrgematel positsioonidel olevate kolleegidega, kui kohalik juhataja suudab olukorda kõige adekvaatsemalt hinnata,” lausus Linnupõld.

Küll aga olevat põhjalikud ettevalmistused ja nõupidamised vajalikud siis, kui otsus puudutab mitut erinevat asukohariiki. “Oleme üritanud leida sünergiat Põhjamaades. Olulised investeeringud võiksid olla ühel ajal mitmesse riiki suunatud. Kohanemine aga võtab aega ja kiirustamine pole tulevikule mõeldes sugugi arukas,” lisas ta.

Mida pikaajalisem ja suurem on vastuvõetava otsuse mõju ettevõttele, seda kõrgemal tasemel otsustajaid kaasatakse, tunnistas ka Karu. Kuni rahvusvahelise kontserni aktsionäre esindava nõukoguni välja võib läbitavaid tasandeid olla koguni viis või enam. “Elu on kontserne õpetanud, et heaks kohapealseks juhtimiseks ja otsustuseks ei piisa kontserni manuaalide lugemisest ning et erinevates kultuurides on võimalik asjadest väga erinevalt aru saada.”

Tütarfirmadele ja filiaalidele antakse küll vabad käed reaalseks tegutsemiseks, kuid seatakse piirangud määruste ja prognooside puhul kaasa rääkida.

Autor: Urve Vilk, Ain Kivesti

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700