25. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

"Klapp” – sõnadeta lavastus armunutele

Ugala noored näitlejad Kadri Lepp ja Martin Mill võtavad tunniajases lavastuses kokku kõik olulise, mis mehe ja naise suhtes toimub.

Kuna lavastuses ei kasutata sõnu, võiks seda tükki nimetada tantsuetenduseks, kuid see määratlus jääb “Klapi” puhul veidi kitsaks. “Meie lavastuses on nii tantsulisi kui ka vähem tantsulisi stseene, aga me pole ju professionaalsed tantsijad, vaid draamanäitlejad, kes seekord lihtsalt ei räägi,” selgitas Kadri Lepp, kes on nii lavastuse autor kui ka osatäitja. Samades rollides on Martin Mill.

Näitlejad panevad ennast proovile. Mõte teha sõnadeta lavastus tuli noorte ühisest soovist otsida teisi väljendusvahendeid peale sõnade, mis on draamanäitleja kõige harjumuspärasem ja igapäevasem töövahend. Ühtlasi oli põhjuseks näitlejate huvi füüsilise teatri vastu. “Tahtsime ennast heas mõttes vette visata ja proovile panna,” märkis Lepp.

Lavastuse teema sündis tema sõnul suuresti iseenesest. “Ega me vist üldse ei arutanudki, millest seda lugu teha, see oli justkui enesestmõistetav, et teeme loo mehest ja naisest. Pealegi tundus, et see võiks päris paljusid inimesi puudutada ja neis äratundmisrõõmu tekitada,” selgitas Lepp.

“Klapp” esitab ühe mehe ja ühe naise armastuse loo, alustades päris algusest. Lugu räägib sellest, kuidas mees ja naine kokku saavad, kuhu nad siis koos liiguvad, mis tunded, rõõmud ja vastasseisud neis tekivad.

Autorite peamine taotlus pole jutustada konkreetset lugu, vaid mõelda olemuslikele etappidele ning iseloomulikele momentidele, mis igas mehe ja naise vahelises suhtes olemas on.

Suurtest tunnetest laetud lugu. Lepp loodab, et valminud lavastus meeldib kõigile neile, kes on vähegi armunud olnud, armastanud, igatsenud, tundnud kellestki puudust ning rõõmustanud, kurvastanud, sõdinud ja kannatanud kõige selle pärast. 

Nii lavastus ise kui ka seda reklaamivad videoklipid, mis internetis levivad, on laetud tegijate positiivsest energiast.

“Meile endile on väga oluline, et saime teha asja, mida mõlemad väga tahtsime. Igasugustest väikestest avastustest sellel mitte nii teada-tuntud maal on palju rõõmu olnud. Üksteise toetamisest samuti. Ja muidugi sellest, et teater andis meile vabad käed ja võimaluse oma hullumeelne idee teoks teha,” rõõmustas Lepp.

“Klapp”

Esietendus 24. novembril kl 19 Ugala väikses saalis, järgmised etendused 26.11 ja 02.12

Pilet: 8–12 eurot

www.ugala.ee

Autor: Urve Vilk, Mari Hiiemäe

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700