1. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Balti riikides müüdud umbes 13 000 iPadi, Eestis enim

Kolmes Balti riigis osteti tänavu kolme kvartaliga 12 500 Apple'i tahvelarvutit ehk iPadi, viimastel kuudel on kõige rohkem iPade müüdud Eestis.

Apple’i ametliku esindaja AVAD Baltticu käive on möödunud aastaga võrreldes kasvanud koguni 88%, edastas ettevõte. Kolmandas kvartalis müüs AVAD Baltic kokku 4802 iPadi. Eestis müüdi 1882, Leedus 1748 ja Lätis 1172 Apple’i tahvelarvutit. Kogu kvartali jooksul oli puudus kõige nõutavamaist 3G mudelitest, seega oleks tegelik müüginumber olnud märksa suurem.

AVAD Balticu direktor Tomas Palšis ütles, et kõige populaarsemate iPadi mudelite tarnimine on paranenud ja seetõttu plaanitakse aasta lõpul nende müügi enam kui kahekordset suurenemist kuni 13 000 tahvelarvutini. Jõulukvartalis kavatsetakse Leedus müüa umbes 5000 iPadi. Järgmiseks aastaks prognoosib AVAD Balticu juht aga müügi kasvamist Balti riikides kuni 50 000 Apple’i tahvelarvutini.

"Number ei ole laest võetud. Vaatamata sellele, et tahvelarvutid on alles piisavalt uus tootekategooria, võimaldab iPadi populaarsuse kiire kasv maailmas piisavalt optimistlikke müüginumbreid. Oleme veendunud, et iPad kogub populaarsust ka edaspidi ning hõlmab üha suurema turuosa mitte ainult tahvelarvutite seas, vaid arvutiturul üldse,“ lausus Palšis.

Nagu kogu maailmas, on märgata ka Balti riikides, et kasvav iPadi müük aeglustab teiste Apple’i arvutite müügi kasvutempot. See tähendab, et osa inimesi valib tahvelarvuti ainsaks töö- ja vaba aja veetmise vahendiks.

Tänavu on Apple’i kaubamärk oma positsioone Eestis, Lätis ja Leedus tugevdanud. AVAD Balticu käive kolmes Balti riigis ulatub 9 kuu lõikes 19,175 miljoni euroni, mis on möödunud aastaga võrreldes 88% rohkem.

 

Autor: Urve Vilk, Anne Oja

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700