9. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ÄP restoranitest: Jõulueelne India mekk

Justkui Indias! See oli esimene mõte, kui Rocca al Mare kaubanduskeskuse rahvahulka sukeldusin. Ja kui juba Indias, siis ka söön India moodi – kaubandustempli teisel korrusel on restoran Little India.

Little Indias nii suurt tunglemist polnud kui esimese korruse kaubandustänaval, paar vaba lauda ikka leidus. Jõululaulud restorani ei kostnud ja parem oligi, India roog koos päkapikumütsiliste kaubandusjõuludega olekski liiga maitselage kooslus.

Interjöör on Little Indias pigem eklektiline kui indiapärane. Eriti hubane see ka pole, aga vähemalt kokad on tõmmud ja väga nobedad. Sisekujunduses on elevantidel oma koht: nad valvavad ust ja on maalitud ka lakke tõmmatud riidele, üritades hiidhoone tehnilisi konstruktsioone varjata. Silma jäävad tantsijanna kujukene ja kunstlilled, nii et minimaalne hädavajalik mulje loomiseks on olemas. Indiapäraselt mõjub isegi ühisturundus Coca-Colaga: kuni kella kolmeni saab India toiduga tasuta Coca-Cola! Ja peale India roogade on menüüs koguni kaks India õlut.

Mida me siis sõime? Eks ikka kartulit, sibulat, sealiha ja porgandit. Jõulud ju... Tõsi, Little Indias olid need tehtud omamoodi, porgand oli magustoiduks ja sealiha pähklitega. Ainult hapukapsast ei olnud, ei eel-, pea- ega järelroaks.

Esimesena proovisime köögivilja-pakora’t, mis koosnes tainakoorikus frititud kartuliviiludest, sibularõngastest, lillkapsast ja veel millestki. Millest nimelt, ei saanud aru, tuline õli oli võtnud köögiviljadelt nii näo kui ka maitse. Võib-olla oli ka lillkapsast ja baklažaani, aga päris kindel ei saa olla. Kuigi eelroana kirjas, polnud tegemist mingi isutõstjaga, vaid tõeliselt rammusa, pigem õli- kui köögiviljaroaga.

Köögivili oma ehedal kujul ilmus alles kõige lõpus, magustoiduna. Gajar halwa – India kõige populaarsem magustoit, tehtud porgandist, piimast ja pähklitest, serveeritud jäätisega. Nii tutvustas seda imetegu menüü. Kujutage ette poolpehmeks hautatud porgandit, mida parajasti porgandikeeksiks ette valmistatakse. Porgand oli soe, jäätis külm, pähklitükid krõmpsusid hamba all, mitte üleliia magus, tervislik – ühesõnaga suurepärane magusroog, mille retsepti ma kindlasti üles otsin.

Tore roog oleks peaaegu olnud ka valges pähklikastmes sealiha, kui selle juurde käiv säästuriis üldmuljet poleks ära rikkunud. India peaks ju olema maailma suurimate riisitootjate hulgas, aga see, mis taldrikule jõudis, sarnanes pigem Uncle Ben’si omaga. Mulje parandamiseks jõime kõrvale India õlut, asi seegi.

Teenindus oli nagu sisekujunduski – nii napp kui vähegi võimalik. Tempo suhteliselt ebaühtlane, algus aeglane, lõpp liigagi kiire. Alguses istusime tükk aega niisama ja olime just otsustanud, et küllap käib tellimine letist, kui ettekandja siiski tuli. Arve aga saime enne, kui dessert lauale jõudis.

Kas oleks põhjust tagasi minna? Jah, klaas lassi’t ja porgandimagustoit sobiksid poetuuri vahepalaks päris kenasti.

Little India

Aadress: Paldsiski mnt 102, Tallinn

Telefon: 604 4334

Avatud: 10–21

13

toit-jook

6/10

teenindus

4/10

interjöör

3/10

põhiroogade hinnad:

7,50–15 eurot 

 

 

Autor: Urve Vilk, Heidi Vihma

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700