14. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: pühade ajal töötamine ei too häid tulemusi

Ligi pooled Baltimaade töötajatest töötavad tänavu ka jõulupuhkuse ajal, ent üle poole neist usub, et saavutused jäävad väga napiks.

Maailma suurim paindlike töökohtade pakkuja Regus küsitles 85 riigis enam kui 12 000 äriinimest nende kavatsuste kohta töötada ka aastalõpu puhkepäevadel. Uuring paljastas, et ehkki üle kolmandiku Balti äriinimestest läheb ka pühadehooajal kontorisse, arvatakse, et nende tööviljakus on madal, nad loovad tööandjatele vähe väärtusi ning raiskavad edasi-tagasi sõitmise peale hinnalist aega, mida töötajad võiksid veeta kodus pere seltsis.

Peamised järeldused olid järgmised:

· 45% Baltimaade äriinimestest töötavad ka aastalõpu pühadeperioodil;

· üle kolmandiku Baltimaade vastanutest, kes kavatseb töötada (36%), sõidab selleks kontorisse;

· 54% Baltimaade vastanutest, usub, et töötajad teevad sel ajal ära väga vähe tööd;

· pooled Baltimaade äriinimestest (50%) usuvad, et puhkepäevadel töötavad töötajad kasutavad seda aega peamiselt poolelijäänud ülesannete lõpetamiseks;

"Pühadehooaeg on eriline aeg, mille inimesed võiksid pühendada perele ja sõpradele, jätmata samal ajal töökohustusi unarusse. Meie uuring näitab aga, et paljud inimesed ei kasuta puhkepausi täielikult ära ning kui nad lisaks ka kontorisse sõidavad, raiskavad nad asjata hinnalist aega, mida võiks veeta lähedastega," kommentaaris Reguse asepresident Olivier de Lavalette.

De Lavalette rääkis, et kuna arenenud maailm vaevleb majandusraskustes ning kiirelt arenevate riikide ees seisab jätkusuutliku arengu probleem, on ettevõtted tohutu surve all ja on sunnitud täiel aurul tegutsema, seega pole üllatav, et töötajad kasutavad seda aega poolelijäänud ülesannete lõpetamiseks. "Kuid kas puhkuse ajal töötada otsustavad töötajad annavad oma pingutustest hoolimata parimaid tulemusi?"

Pühadehooaja lähenedes keskenduvad ettevõtted üha rohkem sellele, kuidas töö ja isikliku elu tasakaalu saavutada või parandada, nii et töötajad saaksid veeta aega koos lähedastega. "Iseäranis võidaksid kodulähedasemast töökohast need töötajad, kes peavad tööle jõudmiseks kasutama piiratud transpordivõimalusi ning mõnikord trotsima halbu ilmastikutingimusi; see säästaks transpordile raisatud aega ning pikendaks aega, mida nad saaksid pühadehooajal koos perega veeta,"

soovitas t a.

 

Autor: Lemmi Kann, Urve Vilk

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700