4. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

8 nõuannet vananemise vastu

Terviseguru ning Oprah Winfrey lemmikarst Mehmed Ozjagab jagab iga nädalapäeva kohta soovitusi, mis aitavad vananemise vastu, vahendab Kaaluabi.ee.

Pühapäev – osta omale ilu

Valmistu algavaks nädalaks, täites külmkapp toiduga, mille puhul on teaduslikult tõestatud, et neis leidub tervist ja ilu mõjutavaid omadusi.

• Kohupiim, mis on valgurikas ning mõjub hästi juuste tervisele.

• Seleen, mida leidub tursakalas, on kasulik nahale ning aitab kaitsta nahka päikesepõletuse ning nahavähi eest.

• Lahja punane liha on rauarikas, muutes küüned tugevaks.

Esmaspäev – lisandid varase vananemise vastu

Alusta nädalat uudse tervisliku rutiiniga, võttes toidulisandit, millest sinu organism puudust võib tunda. Võta pool tabletti hommikul ning teine pool õhtul, siis omastab keha seda kõige paremini. Kaltsium aitab näiteks luuhõrenemise vastu, magneesiumil on stressivastane toime, reguleerides stressihormooni kortisool taset. Multivitamiine normaalse toitumise korral ei soovitata, kuid kui tead, et organism kõiki toitaineid ei omasta, võib vitamiine lisaks tarbida.

Teisipäev – vabane stressist

Viimaste uuringute järgi on teisipäev paljude jaoks kõige stressirohkem päev, sest suurem osa töönädalast on alles ees. Heaks abiks on hiina akupunktuuri harjutus: hõõru kanda teise jala talla vastu. See liigutus tekitab soojust punktis, mis vastutab energia ja vitaalsuse eest.

Kolmapäev – lõpeta istumine

Liigne istumine iga päev suurendab 2. tüübi diabeedi ning südamehaiguste riski. Harjutus, mis aitab istumist vältida, on järgnev: langeta end aeglaselt istuvasse asendisse, kuid peatu täpselt enne istele jõudmist, tõustes uuesti püsti. Tunned, kuidas see lihastes tunda annab?

Neljapäev – pikaealise elu kokteil

Alusta hommikut puuviljasmuutiga, mis on täis palju kasulikke aineid. Selleks püreesta banaan, peotäis mustikaid, sojavalku, pool supilusikat linaseemneõli, pool supilusikat mett, supilusikatäis psülliumiseemneid ja veidi vett.

Reede – võta ühendust kolme sõbraga!

Tugev sõprade võrgustik vähendab stressi negatiivset mõju ning toimib parima mentaalse ravimina. Kirjuta, helista, tee ühiseid plaane ning vii need ka ellu!

Laupäev – seks ja uni

1. Seks - regulaarne seks vähendab südamehaiguste riski, vähendab valu ja stressi ning parandab immuunsussüsteemi. Sobivaks eesmärgiks võiks olla vähemalt kaks intiimset tundi nädalas.

2. Maga rohkem. Varajase vananemise vastu on oluliseks nipiks hea ja pikk uni. Seitse kuni kaheksa tundi on ideaal, sest mõned hormoonid, mis aitavad ajul kõige paremini töötada, vabanevad alles unetsükli lõpus.

Autor: Urve Vilk, Kaaluabi. ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700