10. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nõuandeid lubaduste täitmiseks

Uue aasta alguses annavad paljud endale lubaduse oma elus midagi muuta. Et need vaid lubadusteks ei jääks, toob Kaaluabi.ee välja 10 nõuannet, mis aitavad lubaduste täitumistele kaasa.

1. Alusta väikselt

Suurim viga, mida inimesed lubadusi andes teevad, on liiga suure "suutäie" haaramine, lootes korraga kõike muuta. Nädalaga ei ole võimalik tervisele kahju tegemata mitmeid kilosid kaotada, küll aga on võimalik kaotada üks kilo. Liigu pigem väikeste sammudega, kuid järjekindlalt oma eesmärgi suunas.

2. Pane paberile kirja

Kirja võid panna oma esialgse eesmärgi või hakata oma edusammude kohta päevikut pidama, isegi varjatud mõtete kirjalikult talletamisest võib kasu olla, sest nii saavad mõtted osaks reaalsusest.

3. Keskendu igapäevastele harjumustele

Tervisliku elustiili vundament laotakse väikeste igapäevaste harjumuste ja tegudega. Need harjumused peaksid olema sama loomulikud kui igapäevane hambapesu või ukse lukustamine kodunt lahkudes. Tekita endale tervislikud harjumused, muutes oma elu samm haaval tervislikumaks.

4. Jälgi alati oma eesmärki

Eesmärgid vajavad pidevat tähelepanu. Nende saavutamiseks tuleb eesmärke pidevalt silmas pidada, neist mõelda ning, mis peamine, neid ka täita. Seepärast ümbritse end nii paljude meeldetuletustega kui võimalik.

5. Ole järjekindel

Kujuta ette lennuki õhkutõusmist: alguses on vaja suurel hulgal energiat, et hoorajal kiirus üles saada. Kui kiirus ja kõrgus on saavutatud, liigub lennuk juba iseenesest üha kõrgemale ja kiiremini. Järjepidev tegevus - ükskõik kui väike - kannab endas rohkem jõudu, kui oskad ettegi kujutada.

6. Ära lõpeta kunagi õppimist

Tervislik eluviis on protsess ehk pigem reis kui sihtmärk. Sa saad alati toitumise ja treeningu kohta juurde õppida, avastades selle käigus iseenda varjatud külgi, mis aitavad sul paremaks inimeseks kasvada.

7. Tule eraldatusest välja

Kas keegi on kunagi midagi täiesti üksi saavutanud? Arvatavasti ei ole selliseid inimesi palju. Enamik inimesi saavad abi teistelt, toetudes jagatud kogemusele ning nõuannetele.

8. Luba endale tagasilööke

Aktsepteeri seda, et kõigil inimestel tuleb eesmärgi suunas minnes kogeda tagasilööke, kuid need tuleb osata eesmärgi teenistusse rakendada. Tavaliselt kipume enese vastu rangemad olema kui teiste vastu. Muutu iseenda suurimaks fänniks, lohutades end tagasilöökide korral ning nautides õnnestumisi.

9. Usalda oma plaani

Ükski teekond ei kulge sirgelt eesmärgi suunas, pigem sarnaneb see oma tõusude ja mõõnadega Ameerika mägedele. Õpetused ja strateegiad, mida teekonna käigus õpid, aitavad muuta sinu elu tervislikumaks. Kaalulangus on üksnes aja küsimus, kui teed õiged valikud ning jääd nendele kindlaks.

10. Naudi!

Kes on öelnud, et tervislik elu peab olema kannatus ja piin? Arvatavasti väga õnnetu inimene. See on hoopis suurepärane ning arendav seiklus, mida tuleb nautida!

 

Autor: Urve Vilk, Kaaluabi. ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700