Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 12. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mitu tasuta proovipäeva tähendab kandideerija ärakasutamist  

Proovipäev on toitlustusasutuses ainuke võimalus tööle soovivast inimesest sotti saada, usub Robinson Restoranid tootmis- ja teenindusjuht Rita Veskimeister. Samas rohkem kui üks päev inimest tasuta tööle rakendada oleks tema sõnul teenindusettevõtte puhul kandideerija ärakasutamine, kirjutab ajakiri Juhtimine.

OÜ Robinson Restoranid tootmis- ja teenindusjuhi Rita Veskimeistri sõnul on proovipäev toitlustusasutuses ainuke võimalus tööle soovivast inimesest sotti saada. Rohkem kui üks päev inimest tasuta tööle rakendada oleks aga teenindusettevõtte puhul kandideerija ärakasutamine. “Pole muud võimalust selgeks teha, kui kiiresti inimene harja liigutab või kui hästi ta klientidega hakkama saab,” usub Veskimeister.

Eriti vajalik on see seepärast, et kandidaatidele esitatavad nõudmised on üsna leebed ja sihtrühma kuuluvate 21–22aastaste noorte CVdes pole sageli eriti midagi kirjas. Seega pole võimalik neile millegi muu põhjal hinnangut anda. “Suudame kõik oskused kandideerijale ise õpetada, aga on vaja välja selgitada, kas inimene on ikka õppimisvõimeline,” märgib Veskimeister.

Samas on tema sõnul teenindusvaldkonnas tööjõupuudus, mistõttu on latti tugevasti alla lastud. “Hoolimata sellest ei ilmu 90% proovipäevale kutsututest üldse kohale. Need, kes jõuavad, loodavad aga sageli nii suurt palka, et teenindussfäär ei suuda seda neile kunagi pakkuda,” ütleb Veskimeister ja lisab, et pole kuulnud, et keegi oleks proovipäeva eest kunagi mingit tasu nõudnud.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700