Staarisaade läheb käest ära

Von Krahlis etenduv “Järgmine voor” on Mihkel Raua debüütnäidend, mille aines põhineb autori enese kogemusel sõubisnises. Ainult et tegelikkus pööratakse selles hoogsa vindiga täiesti pea peale.

Esimene pilt meenutab staarisaadet. Laval on üks inimene, kes esineb, ning žürii, kes seda esinemist hindab. Kõik järgnev on aga hoopis midagi muud kui ootuspärane.
“See on selline mäng, mis läheb natuke käest ära. Kogu meie kultuur ja meedia on täis selliseid mängukesi. Näidend tõstatab küsimuse, kas nende mängude juures on ka mingeid piire, millest ei tohiks üle minna,” kommenteeris lavastaja Mart Koldits.

Lavastus täis absurdi ja huumorit. Koldits märkis, et lavastus “Järgmine voor” on lõbus ja terav lugu, kuid süžee valgustamise kohapealt jäi ta napisõnaliseks.
“Selles tükis on väga tugev krimkatasand, mille puhul ei tahaks sisu ette ära rääkida. Kui see kõik tööle hakkab, nii nagu plaanitud, siis on selle materjali põhivoorus asjaolu, et see on hästi põnev ja terav, aga ka naljakas. Nalja peaks palju olema,” sõnas lavastaja.

Kui võrrelda “Järgmist vooru” Von Krahli teiste lavastustega, siis tuleb öelda, et vormilt on see veidi klassikalisem ja näitlejapõhisem. Lavastus on küllaltki intensiivne, kuid see intensiivsus baseerub tugevasti puhtal näitlejamängul, mitte välistel võtetel.

“Absurdi ja uute võimaluste tükk on see kindlasti, aga seekord ma väga hullu vormimängu ei ole teinud. Alguses oli küll igasuguseid mõtteid, aga need on puhastunud. Näidend ise oma minimalismis on piisavalt terav, et sellele ei ole mingeid lisandeid vaja. Arvan, et oleme selle esitamisel üsna ­autoritruud, kui võrrelda sellega, mida me varem siin teinud oleme,” lausus Koldits.

Sünergia autori ja lavastaja vahel. Lavastusprotsessiga on rahule jäänud ka näidendi autor Mihkel Raud. “Otseselt Mihkel lavastamises ei osale, aga oleme temaga paljusid asju arutanud ning seni on kõik, mida olen rääkinud, talle sobinud. On jäänud mulje, et mõtleme sellest materjalist ühtemoodi,” ütles lavastaja.

Mihkel Raud – “Järgmine voor”
Esietendus 20. jaanuaril kell 19 Von Krahlis
Järgmised etendused: 20., 21., 23., 24., 25., 27., 28., 30. ja 31. jaanuaril, 1., 3., 4., 9., 11., 12., 13., 15., 16., 18., 19. ja 20. veebruaril ning 25., 26. ja 28. märtsil
Pilet: 12 ja 17 €
Näitlejad: Mari Abel, Juhan Ulfsak, Taavi Eelmaa, Nero Urke.
www.vonkrahl.ee

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Mari Hiiemäe

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Maxima is looking for a MANAGING BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

13. märts 2018

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine