Staarisaade läheb käest ära

Von Krahlis etenduv “Järgmine voor” on Mihkel Raua debüütnäidend, mille aines põhineb autori enese kogemusel sõubisnises. Ainult et tegelikkus pööratakse selles hoogsa vindiga täiesti pea peale.

Esimene pilt meenutab staarisaadet. Laval on üks inimene, kes esineb, ning þürii, kes seda esinemist hindab. Kõik järgnev on aga hoopis midagi muud kui ootuspärane.
“See on selline mäng, mis läheb natuke käest ära. Kogu meie kultuur ja meedia on täis selliseid mängukesi. Näidend tõstatab küsimuse, kas nende mängude juures on ka mingeid piire, millest ei tohiks üle minna,” kommenteeris lavastaja Mart Koldits.

Lavastus täis absurdi ja huumorit. Koldits märkis, et lavastus “Järgmine voor” on lõbus ja terav lugu, kuid süþee valgustamise kohapealt jäi ta napisõnaliseks.
“Selles tükis on väga tugev krimkatasand, mille puhul ei tahaks sisu ette ära rääkida. Kui see kõik tööle hakkab, nii nagu plaanitud, siis on selle materjali põhivoorus asjaolu, et see on hästi põnev ja terav, aga ka naljakas. Nalja peaks palju olema,” sõnas lavastaja.

Kui võrrelda “Järgmist vooru” Von Krahli teiste lavastustega, siis tuleb öelda, et vormilt on see veidi klassikalisem ja näitlejapõhisem. Lavastus on küllaltki intensiivne, kuid see intensiivsus baseerub tugevasti puhtal näitlejamängul, mitte välistel võtetel.

“Absurdi ja uute võimaluste tükk on see kindlasti, aga seekord ma väga hullu vormimängu ei ole teinud. Alguses oli küll igasuguseid mõtteid, aga need on puhastunud. Näidend ise oma minimalismis on piisavalt terav, et sellele ei ole mingeid lisandeid vaja. Arvan, et oleme selle esitamisel üsna ­autoritruud, kui võrrelda sellega, mida me varem siin teinud oleme,” lausus Koldits.

Sünergia autori ja lavastaja vahel. Lavastusprotsessiga on rahule jäänud ka näidendi autor Mihkel Raud. “Otseselt Mihkel lavastamises ei osale, aga oleme temaga paljusid asju arutanud ning seni on kõik, mida olen rääkinud, talle sobinud. On jäänud mulje, et mõtleme sellest materjalist ühtemoodi,” ütles lavastaja.

Mihkel Raud – “Järgmine voor”
Esietendus 20. jaanuaril kell 19 Von Krahlis
Järgmised etendused: 20., 21., 23., 24., 25., 27., 28., 30. ja 31. jaanuaril, 1., 3., 4., 9., 11., 12., 13., 15., 16., 18., 19. ja 20. veebruaril ning 25., 26. ja 28. märtsil
Pilet: 12 ja 17 €
Näitlejad: Mari Abel, Juhan Ulfsak, Taavi Eelmaa, Nero Urke.
www.vonkrahl.ee

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Mari Hiiemäe

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara