17. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Šokolaadiga ülekaalu vastu

Näib unistusena, et šokolaad, paljude inimeste nõrkus, suudaks vabastada ülekaalust. Taani teadlased töötavad aga selle nimel, et šokolaad täidaks veelgi paremini kõhtu, oleks maitsvam, kuid kiirendaks organismi rasvapõletust, kirjutab Kaaluabi.ee.

Loodus on tumedasse šokolaadi lisanud juba palju kasulikke aineid: theobromiin on aine, mis sarnaneb kofeiiniga, eraldades kehas adrenaliini, mis suurendab rasvapõletust. Lisades sinna juurde tšillit ning rohelist teed, suureneb rasvapõletus veelgi. Looduslikult leidub šokolaadis steariinhapet ehk täiskõhutunnet tekitavat rasva, lisades sinna linaseemneid, suureneb täiskõhutunne veelgi.

Linaseemned annavad šokolaadile pähklise maitse, kuid seemne kiudkest takistab teatud rasvade omastamist.

Ei tšilli ega linaseemned kuulu ohtlike ainete hulka, mistõttu leiab Kopenhaageni ülikoolis tegutseva šokolaaditeadlaste meeskonna juht professor Arne Astrup, et tarbijad kõrvalmõjude päras muretsema ei pea

Autor: Urve Vilk, Kaaluabi. ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700