Estravel: eestlaste lemmik puhkusesihtkoht on Türgi

Estraveli kaudu sõitis möödunud aastal valmisreisiga Türgi päikese alla ligi 3000 inimest. Järgmised kohad reisimüügi edetabelis kuuluvad Kreekale, Egiptusele ja Kanaari saartele, kuhu reisis veidi enam kui 2000 inimest.

„Üldjoontes möödus 2011. aasta reisimüügis säästurežiimi tähe all ja palju eksootilisi paiku just edetabelisse ei jõudnud,” võttis Estraveli blogis aasta kokku puhkusereiside tootejuht Katrin Samlik. Tabeli eesotsas on endiselt need kohad, kuhu on Eestist palju otselende ja kus on mõnus perepuhkust veeta.

Popimad on pigem sellised sihtkohad, kuhu saab lihtsalt ja kiirelt pärale. Samuti on klientidele oluline, et elu kohapeal oleks odav, kuid teenus ise siiski kvaliteetne. „Türgi soodsa all inclusive paketi vastu on kaugematel sihtkohtadel väga raske võistelda,” tõdeb Samlik.

Tõeline üllataja 2011. aasta pakettreiside müügitabelis on Tai – ja seda just reisipakettide, mitte lendude lõikes. Eelmise aastaga võrreldes on Taisse reisijate arv praktiliselt poole võrra kasvanud, ulatudes ainuüksi valmisreiside müügis tugevasti üle 1000 reisija piiri. Sellele lisanduvad veel individuaalreisid, kus Estravelist on ostetud ainult lennupiletid.

Eksootilisematest kohtadest mahtusid Estravelis müüdud puhkusereiside esikahekümnesse mullu Roheneemesaared, AÜE, India, Mehhiko, Sri Lanka, Keenia, Maldiivid ja Dominikaani Vabariik. „Samas ei pruugi see pingerida peegeldada eestlaste tõelisi eelistusi, sest enamik eksootilistesse sihtkohtadesse sõitjatest on pigem seljakotireisijad. Paljudesse ägedatesse kohtadesse ei saagi ju tšarteriga, näiteks Filipiinid, Bali jne,” lisab Samlik.

Suurim langus tabas Egiptuse reiside müüki, mis 2010. aasta veenvalt esikohalt langes 2011. aastal kolmandaks (langus enam kui 1000 reisijat). Põhjust pole kaugelt vaja otsida – Egiptuse rahutused on ka Eesti reisijad ebakindlaks muutnud. Pigem eelistatakse kulutada veidi enam ja valida Türgi või veidi kallim Kanaaride reisipakett.

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

Küsitlus

Kas osaled võistlusel PARIM SEKRETÄR 2018?

 • Osalen ise
  0%
  0%
 • Soovitan kolleegi
  0%
  0%
 • Soovitan tuttavat sekretäri
  0%
  0%
 • Ei osale ega soovita, kuid jälgin võistlust veebis
  40%
  40%
 • Ei osale ega soovita
  50%
  50%
 • Muu
  10%
  10%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara