ÄP restoranitest: Itaallane Solarise keskuses

Linnaehituslik kurioosum Solaris suudab üllatada veel mitu aastat pärast valmimist. Sedapuhku olen rabatud uuest restoranist nimega Francesco Sibio, millega Solarise kirju söök’n’jook täiendust on saanud.

Selle ainsa torni all, mis pärast tuliseid võitlusi kunagisest Sakalast enam-vähem äratuntaval kujul alles jäi, sealsamas, kus kunagi asus Sakala keskuse peauks – mäletate ju küll, kust PÖFFi ja Jazzkaare ettevõtmistele sai tungeldud –, avaneb nüüd sissepääs itaallasest peakokaga luksusrestorani.

Koos meiega jagas uushiilgust vaid kolm inimest, kaks tippärimeest koos ühe tippseltskonnadaamiga. Rohkem polnud kedagi, kes oskaks (või jaksaks) hinnata klaaskupli all jääl lebavaid mereelukaid, mahedat muusikat, säravaid lühtreid, hiiglaslikke peegleid, toolide kirevaid sametkatteid ja laudlinade valendust.

Rõõmus vastuvõtt. Saime erakordselt hoogsa vastuvõtu osaliseks – noor kelner hõiskas: “Tere tulemast!” Kui natuke ebalevalt ringi vaatama jäime, julgustas ta: “Tundke end nagu kodus. ­Ainult ärge kööki minge!” Nojah, noor kelner ilmselt arvas, et natuke rahvalikku nalja aitab peenes kohas võõrastusest üle saada...
Tegijad on restoraniga vaeva näinud, menüü on pikk, veinikaart kirju ja kelnereid-ettekandjaid kõik kohad täis. Ainult külaliste ootamise käigus oli osa toorainet otsa saanud, nii et kelner alustas kõigepealt selle loetlemisega, mida menüüs olevast parajasti saadaval ei olnud. Neid roogi oli päris palju. Menüüs tegid ilma mereloomad. Esimeseks käiguks tulid lauale penne purjus kaheksajalaga punase veini kastmes ja püreesupp atlandi krabist langustiga. Jah, just nii need kirjas olid.
Purjus kaheksajalad olid oivalised, parajalt marineeritud krõmpsud tükid ja põnev veinikaste olid kokku pandud meisterlikult, jahuse makaroniroa asemel saime kulinaarse elamuse. Oleks võinud olla fantastiline sissejuhatus õhtusöögile, aga kahjuks jäi see kulminatsiooniks.

Kasin maitseelamus. Krabisupp oli sööjaid ­oodates ära väsinud ning langust kaotanud värskuse. Maitsed olid ju jõulised, põnevad, aga seda erksust, mis mereelukatega kaasas peaks käima, enam ei olnud.
Väheke hoogsamaid toone võttis üles koos valge trühvli laastudega serveeritud vasika piimaliha ehk siis harknääre, mis nime all teda meil rohkem tuntakse. Ainult kui ettekandjalt küsisin, mis see piimaliha on, siis ei saanud ta selle lahtirääkimisega kuidagi hakkama. Et ­olla selline piimane liha. 
Nii piimaliha kui ka Rooma moodi valmistatud vasikaliha puhul oli tegemist huvitava kulinaarse rännakuga – ikkagi autentne Itaalia koju kätte toodud. Aga sellise luksusroa juurde leiged ja kuivanud kartulid kuidagi ei sobinud, eriti veel meie kartulivabariigis.
Teenindajaid oli palju, aga töö ei läinud libedalt, tunda oli rabedust. Teenindajad olid küll püüdlikud, aga kindlasti mitte professionaalsed. Tervik jäi loomata.

Francesco Sibio
Aadress: Estonia pst 9, Tallinn
Telefon: 601 9011
Avatud: 12–24
18 punkti
toit-jook
6/10
teenindus
5/10
interjöör
7/10
põhiroogade hinnad:
14–33 eurot

 

 

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Restoranitestid

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara