Inimesed valetavad kõige kergekäelisemalt sõnumi vahendusel

Kasusaamise eesmärgil ilmneb kõige rohkem valetamist, kui suhtlus toimus tekstisõnumite vahendusel, vahendavad ERRi teadusuudised.

Uurimuses, milles osales 170 õpilasest vabatahtlikku, sooritati näidis-aktsiatehinguid, suheldes neljal viisisl: näost näkku, video teel, helikõne abil või tekstisõnumite vahendusel. Et tõsta vabatahtlike kaasatust rollimängu, lubasid teadlased neile rahalist auhinda, mida rohkem aktsiaid nad müüsid, seda suurem oli auhind.

Selgus, et video teel suhtlemisega võrreldes said tekstisõnumite kaudu informeeritud ostjad 95% suurema tõenäosusega petta. Näost näkku suhtluse puhul oli tõenäosus 31%  ja helikõne kaudu toimunud infovahetuse korral 18% suurem.

Uuringu korraldaja hinnangul on veidi üllatav, et kõige vähem valesid sooritasid inimesed videosuhtluses, ent ilmselt tekib nn rambivalguse efekt, kus inimene tunneb ennast videos suurema tähelepanu alla olevana kui näost näkku suhtluses.

Osale arutelus

  • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Tallinna Õpetajate Maja – väärikas peo ja koolituskoht vanalinna südames

Tallinna Õpetajate Maja on raekoja platsi ääres asuv kolmest majast koosnev kompleks, kus on võimalik korraldada pidusid, konverentse, koolitusi, vastuvõtte, kontserte ja palju muud.

Toosikannu puhkekeskus Käru vallas Raplamaal

Raplamaal asuv Toosikannu puhkekeskus on ideaalne peokoht nii suurematele kui ka väiksematele seltskondadele. Aga mitte ainult – Toosikannus asub Eesti esimene ja ainus loomapark ning lisaks tähtpäevade tähistamisele on see suurepärane koht asjalikele koosolekutele ja konverentsidele.

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

ADVOKAADIBÜROO RASK otsib SEKRETÄRI

Tammiste Personalibüroo OÜ

10. juuni 2018

Teabevara