Ebastabiilse väliskeskkonna taskaalustab stabiilsus organisatsioonis

ASi Põltsamaa Felix juhatuse esimehe Anti Orava sõnul on väliskeskkond ebastabiilne ja seepärast tuleb ettevõttesse tasakaal luua stabiilse sisekeskkonnaga. Ent toiduainesektoris enam eriti hullemaks minna ei saa, kirjutab ajakiri Juhtimine.

“Ebastabiilsuse puhul aitab ainult avatud suhtlemine ja töötajate kaasamine. Töötajate eest ei tasu asju varjata, neid tuleb strateegiate loomisesse hõlmata,” sõnas Orav.

Inimestega peab rääkima. “Oleme jaganud kõigile töötajatele kaks korda aastas väga detailselt informatsiooni ja nad on selle alati väga hästi vastu võtnud,” märkis ta. Kuna muudatuste juhtimise puhul on esmatähtis, et inimesed saaksid aru, miks neid on vaja ellu viia, on avatud suhtlemine hädavajalik. Kui muudatuste tegemise vajalikkusest saadakse aru, töötatakse nendele kaasa, mitte vastu.

“Ebakindlust on omajagu, aga meie valdkonnas enam hullemaks minna ei saa,” lisas Orav. “Toiduainesektori sisetarbimine ei tohiks kuigi palju rohkem väheneda, nii et siseturu seisukohalt ei näe ma väga suuri probleeme. Välisturu puhul keskendume eelkõige ida suunale ja ka seal peaks tarbimine säilima. Üldiselt usun, et majandus stabiliseerub või isegi  kasvab veidi, kui väga suuri probleeme, näiteks tööpuuduse 20 protsendini jõudmist, ette ei tule,” lausus Orav.

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Äripäev otsib ASSISTENTI

Äripäev AS

24. jaanuar 2018

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine