Ebastabiilse väliskeskkonna taskaalustab stabiilsus organisatsioonis

ASi Põltsamaa Felix juhatuse esimehe Anti Orava sõnul on väliskeskkond ebastabiilne ja seepärast tuleb ettevõttesse tasakaal luua stabiilse sisekeskkonnaga. Ent toiduainesektoris enam eriti hullemaks minna ei saa, kirjutab ajakiri Juhtimine.

“Ebastabiilsuse puhul aitab ainult avatud suhtlemine ja töötajate kaasamine. Töötajate eest ei tasu asju varjata, neid tuleb strateegiate loomisesse hõlmata,” sõnas Orav.

Inimestega peab rääkima. “Oleme jaganud kõigile töötajatele kaks korda aastas väga detailselt informatsiooni ja nad on selle alati väga hästi vastu võtnud,” märkis ta. Kuna muudatuste juhtimise puhul on esmatähtis, et inimesed saaksid aru, miks neid on vaja ellu viia, on avatud suhtlemine hädavajalik. Kui muudatuste tegemise vajalikkusest saadakse aru, töötatakse nendele kaasa, mitte vastu.

“Ebakindlust on omajagu, aga meie valdkonnas enam hullemaks minna ei saa,” lisas Orav. “Toiduainesektori sisetarbimine ei tohiks kuigi palju rohkem väheneda, nii et siseturu seisukohalt ei näe ma väga suuri probleeme. Välisturu puhul keskendume eelkõige ida suunale ja ka seal peaks tarbimine säilima. Üldiselt usun, et majandus stabiliseerub või isegi  kasvab veidi, kui väga suuri probleeme, näiteks tööpuuduse 20 protsendini jõudmist, ette ei tule,” lausus Orav.

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Restoranitestid

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara