ÄP Restoranitest: Diskoklubi Number 9

Number 9 pole restoran, kuhu möödaminnes sisse põigata. Selle leiavad üles ainult need, kelle jaoks on see juba ette ära otsustatud sihtkoht. Aga et huvilisi oleks võimalikult palju, pole Number 9 mitte ainult restoran, vaid midagi erilist – see on ainulaadne restoran-diskoteek.

Kahjuks ei juhtunud ma diskohoiatust õigel­ ajal märkama, selle leidsin alles hiljem FBst. Ei märganud õieti ka restorani ennast. Nädalalõpupime Euroopa Liidu maja ei näidanud mingit elumärki. Jah, paar õueküünalt maja ees ju oli ja silt samuti, aga kes samas kohas asunud Vertigos pole käinud, neil võib hämaras tühjas fuajees nappida söakust otsida üles lift ja sellega pimedat maja vallutama minna. Restoran oli siiski olemas, tühi küll, aga meile seda sobivam – saime parima vaatega laua.

Kokk otse Prantsusmaalt. Omaniku- ja nimevahetus pole restorani välimusele erilist mõju avaldanud. Nagu varemgi jaguneb söögikoht kaheks: valgete linade ja noobli menüüga fine dining ning lihtne linatu brasserie. Valisime brasserie. All tühjad külmad tänavad, ülal restoranis aga jahutusnõus valge vein, peakoka suupistevalik ning nobe ja hoolitsev ettekandja – paljutõotav algus kulinaarsetele naudingutele.

Number 9 on esimest korda Eestis toonud restorani peakokas Michelini-mehe. Ja kellelt siis veel imesid oodata kui mitte tärnidega vääristatud prantslaselt. Peakokk töötab küll ainult restorani paremas pooles, brasserie on jäänud noore eestlase kanda, kes pidavat suurmeistriga tihedat koostööd tegema.
Kuna olime ainsad külastajad, tulime kõigepealt välja eksklusiivse sooviga – palusime muusika, mis inimeste asemel tühja ruumi üritas täita, vaiksemaks keerata. Seejärel avakäik: Caesari salat ja metsaseenesupp. Need kutsusid aga imetlemise asemel pigem peakokkadega diskuteerima – maks oli kas marinaadist või pikast ootusajast saanud külge maitse, mida me ei osanud hinnata. Minu arvates oli see lihtsalt vanaks läinud. Salat ise oli aga liiga säästlik, Rooma salatit täiendas tavaline Hiina kapsas.

Kõrged ootused. Imetlemine ei tulnud hästi välja ka seenesuppi süües. Supp oli küll mahe ja maitse kena, paras annus peekonitki seentele talvist jõudu lisamas, aga supp polnud kuum. Leige supp krõbekülma ilmaga – tänan ei!
Puhtalt uudishimust sai tellitud ka meie talvega mitte eriti hästi sobituv b?uf ? la tartar, mis oli valmistatud Provence’i-päraselt. Tahtsin väga teada, milline on provanslaste panus sellesse rooga. Et juures on ratatouille, seda võis ju aimata, aga et ka kolm leiget kartuliviilu võiks nende lisandus olla, seda poleks ma ise välja mõelnud. Tavapärast röstisaia seevastu ei olnud, pidin seda juurde paluma, sest harjumuse jõud on suur.
Enne pearooga palusime veel korra ettekandjal muusikat vaiksemaks keerata, ikka tundus see liiga vali olevat. Ettekandja lubas seda teha, aga hoiatas, et kell kaheksa tuleb DJ ja siis me alles kuuleme muusikat...
Nii oligi, koos pardifileega saabus disko. Pole mõtet kirjeldada, et muusika oli vali ja juttu ei saanud enam ajada – DJ teeb oma tööd igal pool ühtemoodi. Nii et palun ärge küsige, kuidas pardipraad maitses, see sai alla kugistatud nii kähku kui võimalik. Huumor, kui seda üldse oli, seisnes selles, et olime brasserie’s endiselt ainsad sööjad. 

Number 9
Aadress: Rävala 4, Tallinn
Telefon: 639 9399
Avatud: E–N 12–23,
R 12–1, L 15–1
22 punkti
toit-jook
6/10
teenindus
6/10
interjöör
10/10
põhiroogade hinnad:
brasserie’s 11,50–14 ­eurot, gurmeerestoranis 14,50–22 eurot

 

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Restoranitestid

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara