Lihtne nimi annab inimesele eeliseid

Uuringust, milles teadlased analüüsisid, kuidas inimeste nimede hääldus mõjutab esmamulje teket, selgus, et nii mõnelgi juhul kehtib nn nime häälduse efekt, mis tähendab, et lihtsasti hääldatavate nimedega inimesi hinnatakse positiivsemalt kui keerulisemate nimedega inimesi, vahendavad ERRi teadusuudised.

Uurimuse autori dr Simon Lahami sõnul mõjutavad vaevumärgatavad eelarvamused meie otsuseid ja valikuid. Analüüsi tulemused paljastasid, et mõju ei oma tingimata nime pikkus või ebatavalisus, vaid pigem selle häälduse lihtsus. Dr Adam Alteri sõnul, kes viis uuringu läbi advokaadibüroodes, valitseb samasugune tendents ilmselt ka teistel erialadel.

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

Restoranitestid

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara