Amet: kaupmehed eksitavad tarbijaid pidevalt  

Kuigi võlaõigusseaduse kohaselt on tarbijal õigus kasutada ostetud toodetele kaheaastast kaebuse esitamise võimalust, eksitavad kaupmehed tarbijakaitseameti sõnul kliente selles suhtes järjepidevalt ja sageli pahatahtlikult, öeldes, et garantiiaeg on kuus kuud.

Tarbijakaitse tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juht Hanna Turetski selgitas ETV saates "Terevisioon", et möödunud aasta lõpus püüdis amet teada saada, mida ettevõtjad ja müüjad kaupluses klientidele räägivad, ning pilt osutus masendavaks.

"Umbes pooled ettevõtjad tegelikult eksitavad tarbijat. Eriti kurb on asja juures see, et on ettevõtjaid, kes tunnistavad, et nad ei teadnud asjast midagi ja kui inspektorid tegid kontrollostu, siis neile räägiti valeinfot, pärast aga, kui inspektorid tutvustasid ennast ja ütlesid, et tegemist oli kontrollostuga, siis on müüjad tunnistanud, et tegelikult teadsid nad, kuidas asi on, aga ülemused on käskinud teist juttu rääkida," kirjeldas Turetski. Tema sõnul kontrollis tarbijakaitseamet erinevaid valdkondi alates jalanõudest kuni autodeni, sinna vahele jäid ka tehnikatooted.

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

ÄRIPÄEV AS otsib ASSISTENTI

Äripäev AS

28. september 2018

Teabevara