Amet: kaupmehed eksitavad tarbijaid pidevalt  

Kuigi võlaõigusseaduse kohaselt on tarbijal õigus kasutada ostetud toodetele kaheaastast kaebuse esitamise võimalust, eksitavad kaupmehed tarbijakaitseameti sõnul kliente selles suhtes järjepidevalt ja sageli pahatahtlikult, öeldes, et garantiiaeg on kuus kuud.

Tarbijakaitse tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juht Hanna Turetski selgitas ETV saates "Terevisioon", et möödunud aasta lõpus püüdis amet teada saada, mida ettevõtjad ja müüjad kaupluses klientidele räägivad, ning pilt osutus masendavaks.

"Umbes pooled ettevõtjad tegelikult eksitavad tarbijat. Eriti kurb on asja juures see, et on ettevõtjaid, kes tunnistavad, et nad ei teadnud asjast midagi ja kui inspektorid tegid kontrollostu, siis neile räägiti valeinfot, pärast aga, kui inspektorid tutvustasid ennast ja ütlesid, et tegemist oli kontrollostuga, siis on müüjad tunnistanud, et tegelikult teadsid nad, kuidas asi on, aga ülemused on käskinud teist juttu rääkida," kirjeldas Turetski. Tema sõnul kontrollis tarbijakaitseamet erinevaid valdkondi alates jalanõudest kuni autodeni, sinna vahele jäid ka tehnikatooted.

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Tallinna Õpetajate Maja – väärikas peo ja koolituskoht vanalinna südames

Tallinna Õpetajate Maja on raekoja platsi ääres asuv kolmest majast koosnev kompleks, kus on võimalik korraldada pidusid, konverentse, koolitusi, vastuvõtte, kontserte ja palju muud.

Küsitlus

Kas osaled võistlusel PARIM SEKRETÄR 2018?

 • Osalen ise
  0%
  0%
 • Soovitan kolleegi
  0%
  0%
 • Soovitan tuttavat sekretäri
  0%
  0%
 • Ei osale ega soovita, kuid jälgin võistlust veebis
  40%
  40%
 • Ei osale ega soovita
  50%
  50%
 • Muu
  10%
  10%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara