Südametukse salasõna asemel

Kuidas kaitsta privaatset infot võõraste silmade eest? Kui teile tundub, et ka kõige keerukam salasõna võib nõrgaks jääda või ununeda, siis võite peagi delikaatseid andmeid kaitsma hakata oma südamega, kirjutavad ERRi teadusuudised.

Taiwani teadlased on välja nuputanud andmete krüpteerimise süsteemi, mis kasutab ära iga inimese väga isiklikku südamelöökide mustrit. Kui süsteem tööle saab, siis võite näiteks kõvakettal talletavatele andmetele ligi saada üksnes juhul, kui puudutate detektorit, mis teie südametukseid registreerib.

Süsteem ei ole veel praktiliselt kasutatav, praeguses järgus võetakse kasutaja mõlemalt peopesalt ühel ja samal ajal elektrokardiogramm, mille põhjal koostatakse matemaatiliste operatsioonide abil võti, millega hiljem sala-andmeid avada saab.

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara