Südametukse salasõna asemel

Kuidas kaitsta privaatset infot võõraste silmade eest? Kui teile tundub, et ka kõige keerukam salasõna võib nõrgaks jääda või ununeda, siis võite peagi delikaatseid andmeid kaitsma hakata oma südamega, kirjutavad ERRi teadusuudised.

Taiwani teadlased on välja nuputanud andmete krüpteerimise süsteemi, mis kasutab ära iga inimese väga isiklikku südamelöökide mustrit. Kui süsteem tööle saab, siis võite näiteks kõvakettal talletavatele andmetele ligi saada üksnes juhul, kui puudutate detektorit, mis teie südametukseid registreerib.

Süsteem ei ole veel praktiliselt kasutatav, praeguses järgus võetakse kasutaja mõlemalt peopesalt ühel ja samal ajal elektrokardiogramm, mille põhjal koostatakse matemaatiliste operatsioonide abil võti, millega hiljem sala-andmeid avada saab.

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Äripäev otsib ASSISTENTI

Äripäev AS

24. jaanuar 2018

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine