Tööandjate hooletus jätab töötaja ravikindlustest ilma

Tööinspektsiooni sõnul ei ole harvad juhud, kus töötajatel tekivad probleemid haigushüvitise saamisega – arvatakse, et kui tööleping on sõlmitud või sotsiaalmaks üle kantud, on ravikindlustus automaatselt olemas.

Tegelikult peab tööandja 7 päeva jooksul alates tööleasumisest töötajast haigekassale teatama, et tekiks ravikindlustus. Kui tööandja pole seda teinud, hakkab ta alles siis teatist saatma, kui töötaja helistab, et haigestus. Ravikindlustus jõustub 14 päeva möödumisel ja töötajal jääb seetõttu osast haigekassa makstavast hüvitisest ilma. Enne välismaale töölähetusse tormamist tuleks eriti kontrolliv olla, et vältida tõsistesse võlgadesse sattumist.

Nii tuli inspektsiooni ehitusmees jutustama oma kurba lugu, kuidas ta saadeti Rootsi lammutus-koristustöödele, kuid teisel nädalal murdis tööõnnetuse tagajärjel jalaluu. Röntgenile, lahastamisele ja päevasele haiglasviibimisele järgnes kojusõit. Mõne aja möödudes sai ta karmi kirja nõudega, et kuna puudus ravikindlustus, tuleb haigekassale hüvitada umbes 4600-eurone  summa talle Rootsis osutatud ja tema eest ära makstud arstiabi eest. Tööandja väitel oli tegemist tähtajalise töölepinguga ning ta ei arvanud , et peaks töötajat ravikindlustatuna arvele võtma. Nüüd käivad pooled kohut. Seda oleks saanud vältida, kui töötaja oleks omalt poolt ka uurinud, on tal ravikindlustus või mitte.

 

Osale arutelus

 • Neenu Pavel, Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara