Tööandjate hooletus jätab töötaja ravikindlustest ilma

Tööinspektsiooni sõnul ei ole harvad juhud, kus töötajatel tekivad probleemid haigushüvitise saamisega – arvatakse, et kui tööleping on sõlmitud või sotsiaalmaks üle kantud, on ravikindlustus automaatselt olemas.

Tegelikult peab tööandja 7 päeva jooksul alates tööleasumisest töötajast haigekassale teatama, et tekiks ravikindlustus. Kui tööandja pole seda teinud, hakkab ta alles siis teatist saatma, kui töötaja helistab, et haigestus. Ravikindlustus jõustub 14 päeva möödumisel ja töötajal jääb seetõttu osast haigekassa makstavast hüvitisest ilma. Enne välismaale töölähetusse tormamist tuleks eriti kontrolliv olla, et vältida tõsistesse võlgadesse sattumist.

Nii tuli inspektsiooni ehitusmees jutustama oma kurba lugu, kuidas ta saadeti Rootsi lammutus-koristustöödele, kuid teisel nädalal murdis tööõnnetuse tagajärjel jalaluu. Röntgenile, lahastamisele ja päevasele haiglasviibimisele järgnes kojusõit. Mõne aja möödudes sai ta karmi kirja nõudega, et kuna puudus ravikindlustus, tuleb haigekassale hüvitada umbes 4600-eurone  summa talle Rootsis osutatud ja tema eest ära makstud arstiabi eest. Tööandja väitel oli tegemist tähtajalise töölepinguga ning ta ei arvanud , et peaks töötajat ravikindlustatuna arvele võtma. Nüüd käivad pooled kohut. Seda oleks saanud vältida, kui töötaja oleks omalt poolt ka uurinud, on tal ravikindlustus või mitte.

 

Osale arutelus

 • Neenu Pavel, Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Äripäev otsib ASSISTENTI

Äripäev AS

24. jaanuar 2018

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine