Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 29. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reisifirma taustakontrolli peab oluliseks kolmandik reishuvilistest

Võrreldes eelmise aastaga on kasvanud nende reisihuviliste hulk, kes kontrollivad enne reisi ostmist majandustegevuse registrist reisifirma tausta, selgus tarbijakaitseameti korraldatud küsitlusest. 

Tarbijakaitseamet viis küsitluse läbi 17.-19. veebruarini toimunud turismimessi Tourest 2012 külastajate seas.  Ankeedile vastanuid oli pea 300 ning ligi kolmandik (32 protsenti) neist tõi välja, et uurib enne reisiostu majandustegevuse registrist reisifirma tausta. Sarnase küsitluse tegi amet ka mullu ning siis pidas reisifirma taustakontrolli registrist oluliseks neljandik vastanutest (25 protsenti).

Väga suur hulk osa reisihuvilistest (57 protsenti) usaldab reisi valikul ka sotsiaalmeedias levivat infot ja nii on üheks levinumaks tegevuseks enne reisiostu internetis surfamine ja foorumipostituste lugemine. Lisaks on reisivalikul olulisteks infoallikateks reisifirma klienditeenindajad ning oma pere, tutvusringkond.

Kuigi nendest vastustest võib välja lugeda, et reisifirma usaldusväärsuse uurimisega näevad Eesti reisihuvilised üsna palju vaeva, tehakse valik enamasti siiski hinnast lähtuvalt. Näiteks küsimusele „Mille järgi valite enamasti reisi?“ vastas  60 protsenti, et peamiseks teguriks on soodne ja sobiv hind, 31 protsenti märkis, et oluline on reisikorraldaja usaldusväärsus.

Selgelt positiivse tulemusena võib küsitlusest välja tuua, et enamikul vastanutest ei olnud reisimisel probleeme tekkinud. 16 protsendil vastanutest oli olnud probleeme lendude hilinemise või tühistamisega seoses ning ligi 15 protsenti märkis, et hotellituba, ekskursioon või reisisaatja teenindus ei vastanud tegelikkuses sellele, mida enne reisi lubati.

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700