Söömise kohast sõltub eine tervislikkus

Vales kohas söömine võib panna inimesi rohkem tarbima või kehutama neid näksima suupisteid, mida nad tavaliselt ei sööks, kirjutab Kaaluabi.ee.

Kui Sulle meeldib nautida toitu ja suupisteid, veendu, et Sa ei tee allpool kirjeldatud vigu:

Avalikus kohas. Kui inimesed söövad üksi, kipub neil asi käest minema, ning nad võivad lõpuks süüa kolm korda rohkem kui tavaliselt. Kui Sinu eesmärk on kaalulangetamine, püüa alati süüa koos mõne sõbra või tuttavaga. Isegi kui oled üksi, mine välja ja söö kohtades, kus on ka teisi inimesi, näiteks internetikohvikus, pargipingil või restoranis. Avalikus kohas süües arvestad teadlikult mida ja kui palju suhu paned, seega on vähetõenäoline, et sööd liiga palju, või toite, mida Sa tavaolukordades ei sööks.

Köögilaua taga. Kõik me oleme olnud olukorras, kus seisame külmiku või kapi uksel, ahmime sisse lusikatäite kaupa jäätist, haarame peotäite kaupa šokolaadikomme või joome apelsinimahla otse pakendist. Sel moel on tõenäoline, et tarbid liigselt kaloreid, kuna portsjonid on välja mõõtmata. Toitu tuleb süüa laua taga. Valmista toit või suupiste ning istu maha, et saaksid iga suutäit nautida. Toidu nägemine enda ees taldrikul laseb ajul registreerida, kui palju Sa parajasti sööd – nii tunned söömist lõpetades, et kõht on täis.

Töö juures puhkeruumis. Sul on kiire ajakava ning hea on, kui söömine üldse meelde tuleb. Arvuti taga mugides ja innukalt töötades, ei pruugi Sa üldsegi tähele panna tarbitud toidu koguseid. Isegi kui see võtab ainult kümme minutit, vea end arvuti juurest eemale ning suundu puhkeruumi. Lisaks silmadele ja ajule antud puhkusele, tuleb see kahekordselt kasuks ka Su kaalulangetamisele, sest puhkeruumis on Su ümber ka teisi inimesi ning saad maha istuda ja oma toitu tõepoolest nautida.

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Kaaluabi. ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara