ÄP restoranitest: Nõmme kõrtsi võrra rikkam

Vaikne, roheline ja rahulik Nõmme on saanud juurde veel ühe pubi – sedapuhku Von Glehni nimelise. Asub see otse Buldogi pubi vastas. Kui kesklinna poolt tulema hakata, siis natuke maad Alfredi pubist edasi, pisut enne Hiiu pubi ja Hiiu õlletuba.

Söögi- ja joogikulutuuril on Nõmmel pikk traditsioon, juba sada aastat tagasi hindasid pealinlased seda kui lõbusate väljasõitude ja pummelungide korraldamise kohta. Palais Royal, Silva, Madrid, Faun, Tokio, Lucullus, Maxim – missuguseid fantaasiarikkaid nimesid on Nõmme kõrtsid läbi aegade kandnud!
Ja nüüd siis lõpuks on omanimeline pubi Nõmme rajajal von Glehnilgi. Asub see nn Kahro majas, samades ruumides, kus eelmise sajandi 30. aastatel oli piduliku nimega lihapood Liha­tsentraal nr 7.

Maskuliinse ilmega pubi. Uus kõrts on tõeline meestekas, rohmakas, ilma ilu ja ilutsemiseta. Ajaloolise järjepidevuse huvides on seintel mõned vanad fotod Nõmme südamest, Kahro majast ja turuhoonest, paari väikse aknaaluse lauakese peal isegi laudlinad ja paberist pitslinikud, aga ei midagi rohkemat, mis söömist, joomist ja peopidamist segaks.
Keldriruum on puhtalt maskuliinne: jalgpallitrofeed, võimsad sohvad, teleriekraanid. Päevasel ajal tuleb muusika Star FMist ja seda jagatakse liigagi külluslikult. Omaette elamus on näha fotodel peaaegu sama, mis aknast paistis, ainult ligi sajand varasemast ajast.
Menüü lühike variant on kirjas tahvlil, pikk ja arendatud versioon aga lihtsa kujundusega kokkuköidetud paberilehtedel. Algab menüü, nagu ikka, õlle-, veini- ja viinasuupistetega, lõpeb marjakisselli ja šokolaadikoogiga. Ei ülearu pikk, ei liiga lühike, mitte just keeruline, aga mitte ka primitiivne.
On lõhet, aga on ka räime, mitut moodi siga, aga ka vana kooli hakkbiifsteeki munaga. Kui poleks tegemist Nõmme õllekaga, võiks öelda, et Kohila keskmine.

Peajagu keskmisest üle. Nii kui esimese roa lauale saime, oli selge, et keskmisest ollakse Von Glehnis tublisti üle. Selge leemega kalasupp polnud iseenesest midagi erilist – natuke punast kala, valget kala, porgandit ja sibulat –, aga maitse oli ilus, puhas ja rikkalik. Supi juurde saime tuliseid, otse ahjust tulnud kukleid ja toredasti maitsestatud ürdivõid.
Ka praed olid maitsvad. Nii seakarree punase kapsa, veinikastme ja kartulipüreega kui ka grillitud veisemaks loorberikastmega olid toredad rammusad road, korralikust toorainest ja ausalt tehtud: liha värske, parajalt mahlakas, kastmed liha maitset toetamas, lisand särtsu andmas. Kartulipuder oli tehtud korralikust kartulist ja tõenäoselt sisaldas see tublisti võid.
Ja mis ühe pubi juures vaat et kõige olulisem – korralikku Leffe vaadiõlut sai korralikust Leffe klaasist (ja Aura õunamahla Aura klaasist, mis ju ka märkimisväärne saavutus). Nädalalõputi mängivad Nõmme kõrtsis nagu sada aastat tagasigi pealinna muusikud. Nii et Von Glehnil jätkub argumente, millega naaberpubide kliente üritada üle lüüa.

Von Glehn
Aadress: Pärnu mnt 326, Tallinn
Avatud: P–N 11–24,
R–L 11–2
19 punkti
toit-jook
8/10
teenindus
8/10
interjöör
3/10
põhiroogade hinnad:
5,60–9 eurot

 

 

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara