ÄP restoranitest: Nõmme kõrtsi võrra rikkam

Vaikne, roheline ja rahulik Nõmme on saanud juurde veel ühe pubi – sedapuhku Von Glehni nimelise. Asub see otse Buldogi pubi vastas. Kui kesklinna poolt tulema hakata, siis natuke maad Alfredi pubist edasi, pisut enne Hiiu pubi ja Hiiu õlletuba.

Söögi- ja joogikulutuuril on Nõmmel pikk traditsioon, juba sada aastat tagasi hindasid pealinlased seda kui lõbusate väljasõitude ja pummelungide korraldamise kohta. Palais Royal, Silva, Madrid, Faun, Tokio, Lucullus, Maxim – missuguseid fantaasiarikkaid nimesid on Nõmme kõrtsid läbi aegade kandnud!
Ja nüüd siis lõpuks on omanimeline pubi Nõmme rajajal von Glehnilgi. Asub see nn Kahro majas, samades ruumides, kus eelmise sajandi 30. aastatel oli piduliku nimega lihapood Liha­tsentraal nr 7.

Maskuliinse ilmega pubi. Uus kõrts on tõeline meestekas, rohmakas, ilma ilu ja ilutsemiseta. Ajaloolise järjepidevuse huvides on seintel mõned vanad fotod Nõmme südamest, Kahro majast ja turuhoonest, paari väikse aknaaluse lauakese peal isegi laudlinad ja paberist pitslinikud, aga ei midagi rohkemat, mis söömist, joomist ja peopidamist segaks.
Keldriruum on puhtalt maskuliinne: jalgpallitrofeed, võimsad sohvad, teleriekraanid. Päevasel ajal tuleb muusika Star FMist ja seda jagatakse liigagi külluslikult. Omaette elamus on näha fotodel peaaegu sama, mis aknast paistis, ainult ligi sajand varasemast ajast.
Menüü lühike variant on kirjas tahvlil, pikk ja arendatud versioon aga lihtsa kujundusega kokkuköidetud paberilehtedel. Algab menüü, nagu ikka, õlle-, veini- ja viinasuupistetega, lõpeb marjakisselli ja šokolaadikoogiga. Ei ülearu pikk, ei liiga lühike, mitte just keeruline, aga mitte ka primitiivne.
On lõhet, aga on ka räime, mitut moodi siga, aga ka vana kooli hakkbiifsteeki munaga. Kui poleks tegemist Nõmme õllekaga, võiks öelda, et Kohila keskmine.

Peajagu keskmisest üle. Nii kui esimese roa lauale saime, oli selge, et keskmisest ollakse Von Glehnis tublisti üle. Selge leemega kalasupp polnud iseenesest midagi erilist – natuke punast kala, valget kala, porgandit ja sibulat –, aga maitse oli ilus, puhas ja rikkalik. Supi juurde saime tuliseid, otse ahjust tulnud kukleid ja toredasti maitsestatud ürdivõid.
Ka praed olid maitsvad. Nii seakarree punase kapsa, veinikastme ja kartulipüreega kui ka grillitud veisemaks loorberikastmega olid toredad rammusad road, korralikust toorainest ja ausalt tehtud: liha värske, parajalt mahlakas, kastmed liha maitset toetamas, lisand särtsu andmas. Kartulipuder oli tehtud korralikust kartulist ja tõenäoselt sisaldas see tublisti võid.
Ja mis ühe pubi juures vaat et kõige olulisem – korralikku Leffe vaadiõlut sai korralikust Leffe klaasist (ja Aura õunamahla Aura klaasist, mis ju ka märkimisväärne saavutus). Nädalalõputi mängivad Nõmme kõrtsis nagu sada aastat tagasigi pealinna muusikud. Nii et Von Glehnil jätkub argumente, millega naaberpubide kliente üritada üle lüüa.

Von Glehn
Aadress: Pärnu mnt 326, Tallinn
Avatud: P–N 11–24,
R–L 11–2
19 punkti
toit-jook
8/10
teenindus
8/10
interjöör
3/10
põhiroogade hinnad:
5,60–9 eurot

 

 

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

V nagu vesi ja vaba aeg

V on veemõnude ja vaba aja veetmise element, mis märgib kõike võrratut ja vajalikku. Hotellist, spaast, restoranist, kohvikust ja konverentsikeskusest koosnev kompleks on koht, kus unustad kõik üleliigse ja pühendud vaevata kõigele, mis elus tegelikult oluline on. Hea tervis. Head inimesed. Hea tuju.

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Küsitlus

Kas osaled võistlusel PARIM SEKRETÄR 2018?

 • Osalen ise
  0%
  0%
 • Soovitan kolleegi
  0%
  0%
 • Soovitan tuttavat sekretäri
  0%
  0%
 • Ei osale ega soovita, kuid jälgin võistlust veebis
  40%
  40%
 • Ei osale ega soovita
  50%
  50%
 • Muu
  10%
  10%

Valdkonna tööpakkumised

Maxima otsib BÜROOJUHTI

Maxima Eesti OÜ

24. aprill 2018

Teabevara