5. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Trenninipid lastelt

Suurepärase kehalise vormi saladust ei hoita raamatupoes ega ka mitte riigi uusimates teaduslaborites. Tõelisi vastuseid leiad kohalikult mänguväljakult, kirjutab Kaaluabi.ee.

Oled Sa kunagi jälginud last, kes on täielikult süvenenud järjekordsesse projekti? Neil on maagiline võime võtta oma tegemisi tõsiselt, sealjuures neid ülemäära tõsiselt võtmata. Tee oma treeningprogrammiga sedasama: Sul on võimalus panna igasse päeva rohkem keskendumist ja igasse nädalasse rohkem motivatsiooni.

Loe siit seda, mida iga laps teab, kuid mis Sul võib olla meelest läinud. Vaata, kas saad allolevatest nõuannetest midagi oma igapäevase programmi juures rakendada:

1. Kõik võib olla mäng. Milleks teha rutiinset trenni, kui saad igasse treeningkorda lisada veidi lõbu? Mõtle välja reeglid, sihi isiklikke rekordeid, taasta oma võitlusvaim.

2. Ära kõnni, kui saad joosta. Iga päev on tulvil võimalusi, et oma kehalist võimekust veelgi suurendada. See reegel on väga tihedalt seotud soovitusega „ära sõida, kui saad kõndida.“

3. Kui ei meeldi, ära söö. Kui Sa kord juba oma eesmärgid saavutad, on üsna tõenäoline, et kui Sulle ei meeldinud see, mida varem sõid, siis senised toitumisharjumused pikalt ei kesta. Tervislik toitumine tähendab tasakaalu ja mõõdukust.

4. Naer aitab. Näib, et lastele on loomupäraselt omane teadmine, et naer leevendab vererõhuhädasid, toetab ajutegevust, annab energiat ja aitab saavutada eesmärke. Naerata ja tunne iseendast rõõmu – sellest võib olla suur abi.

5. Leia aega mängimiseks. Töö, majapidamiskohustused ja hulganisti asju, mida „peab tegema“, haaravad meid nii, et unustame võtta aega iseenda jaoks. Lõõgastumine ja ümberkorraldused muudavad elu elamisväärseks ning nendest tõuseb tõelist tulu ka tervisele. Mis kõige tähtsam - nii õnnestub meil püsida järjepidev ja motiveeritud.

6. Maailm peaks olema värvikirev – eriti õhtusöögitaldrikul! Tee see nii värviliseks kui võimalik, manades toiduga taldrikule vikerkaare. Seda on lõbus vaadata, kõige värvikamad tooted peidavad endas sageli hulganisti toitaineid, ning Sul on võimalus süüa tervislikku ja tasakaalustatud toitu.

7. Koos sõpradega on alati lõbusam. Lapsi tõmbab tavaliselt teiste laste poole. See annab neile indu ning sel moel võiksid nad mängida kogu päeva. Treenimine koos teistega tähendab sisuliselt Su oma väikest mänguseltskonda.

8. Seiklused ootavad õues, mitte toas. Iga laps teab, et kõige paremad asjad asuvad vabas õhus – värske õhk, suur, avatud ruum, piiramatud võimalused. Väikesest, umbsest spordisaalist Sa kõike seda ei leia. Ava uks ja alusta iga päev uut seiklust.

9. Tähtis on kasutada oma kujutlusvõimet. Sa võid iga kell olla kapten Fantaasia või proua Hämmastav. Luba enesele, et usud iseenda supervõimetesse, ning lase oma mõtteil triivida sinna, kuhu nad parajasti soovivad.

10. Kõik on võimalik. Ei mingeid hirme, eneseusu puudumist, negatiivseid kõnelusi iseendaga, enesekriitikat, muresid, destruktiivset ärevust või mõtteid võimalikust läbikukkumisest. Lapsena on kõik võimalik. Ja tead mis? Täpselt nii ongi.

11. Kogu elu on alles ees. Siin on Sinu võimalus kõik õigesti teha.

Need, kes teavad suurepärase kehalise vormi saladust, on ilmselt 0,9-1,2 meetrit pikad ning nad võivad viibida lähemal, kui Sa arvatagi oskad. Tegutse rohkem nagu laps ja Sa näed, kuidas maailm Su ees ühtäkki avaneb. Tervislike eluviiside järgimine muutub millekski, mida tahad teha iga päev. Hakka taas iseendast rõõmu tundma!

 

Autor: Urve Vilk, Kaaluabi. ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700