Rasvumine vähendab aju suurust

Kui toitud pikka aega ebatervislikult, võib väheneda see aju funktsioon, mis aitab meie söögiisu kontrollida, selgus Uppsala ülikoolis läbi viidud uurimusest, mis avaldati ajakirjas The International Journal of Obesity, kirjutab Kaaluabi.ee.

Varasemad uuringud on näidanud, et söögiisu liigne reguleerimine inimestel, kes kannatavad anoreksia käes, on seotud konkreetse ajupiirkonnaga. Värskes uuringus uurisid teadlased rohkem kui viie aasta jooksul 300 vanema naise ja mehe aju magnetskänneriga.

Ülekaaluliste inimeste frontaalsagarad olid vähenenud ning ilmnesid funktsionaalsed puudused söögiisu kontrollimisel. Isegi kui uuringu baasil ei saa öelda, kas rasvumine põhjustab aju närbumist või vastupidi, soovitame inimestel mõelda sellele, mida nad söövad, sest lisaks vööümbermõõdule võib rasvane toit mõjutada ka sinu ajumahtu, lisab teadlane Samantha Brooks.

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Kaaluabi. ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Toosikannu puhkekeskus Käru vallas Raplamaal

Raplamaal asuv Toosikannu puhkekeskus on ideaalne peokoht nii suurematele kui ka väiksematele seltskondadele. Aga mitte ainult – Toosikannus asub Eesti esimene ja ainus loomapark ning lisaks tähtpäevade tähistamisele on see suurepärane koht asjalikele koosolekutele ja konverentsidele.

Järveveere puhkekeskus ootab külastajaid nii suvel kui talvel

Maalilisel Võrtsjärve kaldal Valma külas asuv Järveveere puhkekeskus on suurepärane paik suveürituste, seminaride, pulmade ja talvepäevade korraldamiseks.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Äripäev otsib ASSISTENTI

Äripäev AS

24. jaanuar 2018

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine