Hommikusöök soodustab stressivaba elu

Suurbritannia teadlased väidavad, et hommikusööki vahelejätvad inimesed peaksid oma harjumusi muutma, sest hommikune söömine vähendab stressi ning parandab vaimset ja füüsilist võimekust kogu päeva jooksul, vahendavad ERRi teadusuudised.

Uuringus osalevad vabatahtlikud sooritasid kahe päeva jooksul rea katseid, mille hulka kuulus nii vaimselt kui füüsiliselt vähem või rohkem väljakutseid pakkuvaid teste.

Pärast ärkamist hommikust söönud vabatahtlike ärevustase testides, mis seadis nad keerulisse olukorda, oli koguni 89% väiksem. Keskmiselt suutsid nad dilemma lahendada 7% kiiremini kui päevadel, mil nad polnud söönud. Hommikusöögiga alanud päevadel ilmnes ka kokku 61% paranenud tulemused inglise keele ja aritmeetika testides. Samuti paranes söömise tagajärjel oluliselt käe-silma koordinatsioon ja tehtud vigade arv vähenes 75%, võrreldes tühja kõhuga alanud päeval saadud tulemusega

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Telli sekretär.ee uudiskiri siit

E-mail:
Nimi:
Firma:

Blogid

Küsitlus

Kas alustasid sel sügisel kooliteed?

 • Jah, alustasin esimesel kursusel
  18%
  18%
 • Ei, lõpetasin sel aastal alles ülikooli
  3%
  3%
 • Õpin juba mitmendat aastat
  38%
  38%
 • Ei plaani enam õppima minna
  21%
  21%
 • Muu
  21%
  21%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Käsi­raamatud

Raamatud