Kui töötaja nõuab kergemat tööd

Kui töötaja esitab arstitõendi või arstliku komisjoni otsuse, mille kohaselt töö ei vasta töötaja terviseseisundile, ei või tööandja lubada töötajal jätkata töötamist sellel tööl.

Küsimus: Töötaja esitab tööandjale eriarsti teatise või komisjoni otsuse, et see töö on vastunäidustatud ja nõuab kergemat tööd. Tööandja vastab, et ei ole anda ja nõuab, et lahkugu omal soovil. Töötaja seda avaldust ei kirjuta, sest siis ei saa kindlustushüvitist. Tööandja omalt poolt erakorralist ülesütlemist ka ei tee. Kuidas sellist vastuseisu lahendada?

Vastus: Kui töötaja esitab arstitõendi või arstliku komisjoni otsuse, mille kohaselt töö ei vasta töötaja terviseseisundile, ei või tööandja lubada töötajal jätkata töötamist sellel tööl. Vastavalt TLS § 88 (2) peab tööandja pakkuma töötajale võimaluse korral teist tööd. Kui teist tööd pakkuda ei ole, ütleb tööandja töölepingu üles TLS § 88 (1) alusel.

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Anne Simmulmann

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

Strand SPA & konverentsihotell trumpab konkurendid üle rikkaliku kogemustepagasiga

Lääne-Eesti suurimal konverentsikeskusel on 25 aastat kogemusi ürituste korraldamises. See fakt saadab kindla sõnumi klientidele – võimekas ja usaldusväärne, professionaalne ja kvaliteetne. Just selline koostööpartner on Strand.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Äripäev otsib ASSISTENTI

Äripäev AS

24. jaanuar 2018

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine