Mida vabatahtliku töö kogemus ärimaailmas maksab?

Kuidas tööandjad noorte kandideerijate puhul nende vabatahtliku töö kogemust ja ühiskondlikku aktiivsust hindavad?

Vabatahtlikuna töö kõrvalt elukeskkonna parandamisse või mõne ürituse korraldamisse panustamine annab isikliku rahulolu ja ühiskondliku heaolu. Kuid mida noore ühiskondlik panustamine tööandjale annab?

Kõik minuga vestelnud personalijuhid olid seisukohal, et noorte ühiskondlik aktiivsus – osalemine noorteprojektides, vabatahtlikuks olemine kodumaal või kaugemal – võimaldab omandada kogemusi ja oskusi, mis on formaalhariduse kõrval üha olulisemaks muutunud. “Eelkõige saavad noored meeskonnatöö ja vastutusega seotud kogemusi,” märkis Estraveli personalijuht Katrin Alujev. “Värbamise protsessis on need noored grupitööharjutustes tihti silmapaistvad,” lisas ta.

Noored tajuvad tööotsingul samuti ühiskondliku töö tegemisest saadud eeliseid. Niisuguseid kogemusi otsitakse kõikidelt erialadelt, vaatamata sellele, mida õpitakse või mis valdkonna tööd soovitakse teha. Tallinna Noorsootöö Keskuse rahvusvahelise noorsootöö koordinaatori Liisi Hanseni sõnul otsitakse vabatahtliku tegevuse jaoks ennekõike oma eriala projekte.
“Võrreldes nelja-viie aasta taguse olukorraga on vabatahtliku töö projektide pakkumisi tunduvalt juurde tulnud,” sõnas Hansen. “Ja meie vabatahtlike klubi on aja jooksul kogunud juba 100 liiget.” Areng on tema sõnul toimunud kahes suunas: konkurents on muutunud tihedamaks ja sageli eelistatakse õppimise kõrvalt osaleda lühiajalistes projektides, tänu millele saab proovida erinevaid töökohti, et leida endale sobivaim.

Spordist ajakirjanduseni. Samuti laieneb vabatahtliku töö valdkondade valik. “Enamik Tallinna Noorsootöö Keskuse vabatahtlikke ettevõtmisi on seotud küll sotsiaalvaldkonnaga, kuid näiteks projektis “Tallinn – Euroopa kultuuripealinn 2011” said kaasa lüüa ka giidid, autojuhid ja kunstnikud,” kirjeldas Hansen võimaluste rohkust.
Tema sõnul suureneb valdkondade valik ka edaspidi. Mujalgi maailmas on pidevalt käimas projekte peaaegu kõigis valdkondades spordist ajakirjanduseni.

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Peeter Vihma

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Küsitlus

Kas osaled võistlusel PARIM SEKRETÄR 2018?

 • Osalen ise
  0%
  0%
 • Soovitan kolleegi
  0%
  0%
 • Soovitan tuttavat sekretäri
  0%
  0%
 • Ei osale ega soovita, kuid jälgin võistlust veebis
  40%
  40%
 • Ei osale ega soovita
  50%
  50%
 • Muu
  10%
  10%

Valdkonna tööpakkumised

Maxima otsib BÜROOJUHTI

Maxima Eesti OÜ

24. aprill 2018

Teabevara