Mida vabatahtliku töö kogemus ärimaailmas maksab?

Kuidas tööandjad noorte kandideerijate puhul nende vabatahtliku töö kogemust ja ühiskondlikku aktiivsust hindavad?

Vabatahtlikuna töö kõrvalt elukeskkonna parandamisse või mõne ürituse korraldamisse panustamine annab isikliku rahulolu ja ühiskondliku heaolu. Kuid mida noore ühiskondlik panustamine tööandjale annab?

Kõik minuga vestelnud personalijuhid olid seisukohal, et noorte ühiskondlik aktiivsus – osalemine noorteprojektides, vabatahtlikuks olemine kodumaal või kaugemal – võimaldab omandada kogemusi ja oskusi, mis on formaalhariduse kõrval üha olulisemaks muutunud. “Eelkõige saavad noored meeskonnatöö ja vastutusega seotud kogemusi,” märkis Estraveli personalijuht Katrin Alujev. “Värbamise protsessis on need noored grupitööharjutustes tihti silmapaistvad,” lisas ta.

Noored tajuvad tööotsingul samuti ühiskondliku töö tegemisest saadud eeliseid. Niisuguseid kogemusi otsitakse kõikidelt erialadelt, vaatamata sellele, mida õpitakse või mis valdkonna tööd soovitakse teha. Tallinna Noorsootöö Keskuse rahvusvahelise noorsootöö koordinaatori Liisi Hanseni sõnul otsitakse vabatahtliku tegevuse jaoks ennekõike oma eriala projekte.
“Võrreldes nelja-viie aasta taguse olukorraga on vabatahtliku töö projektide pakkumisi tunduvalt juurde tulnud,” sõnas Hansen. “Ja meie vabatahtlike klubi on aja jooksul kogunud juba 100 liiget.” Areng on tema sõnul toimunud kahes suunas: konkurents on muutunud tihedamaks ja sageli eelistatakse õppimise kõrvalt osaleda lühiajalistes projektides, tänu millele saab proovida erinevaid töökohti, et leida endale sobivaim.

Spordist ajakirjanduseni. Samuti laieneb vabatahtliku töö valdkondade valik. “Enamik Tallinna Noorsootöö Keskuse vabatahtlikke ettevõtmisi on seotud küll sotsiaalvaldkonnaga, kuid näiteks projektis “Tallinn – Euroopa kultuuripealinn 2011” said kaasa lüüa ka giidid, autojuhid ja kunstnikud,” kirjeldas Hansen võimaluste rohkust.
Tema sõnul suureneb valdkondade valik ka edaspidi. Mujalgi maailmas on pidevalt käimas projekte peaaegu kõigis valdkondades spordist ajakirjanduseni.

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Peeter Vihma

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara